illusztráció illusztráció

Elöntötte a víz Villányt

Csütörtökön kora délután nagy mennyiségű eső hullott Baranya megye egy részére: Villányban hömpölygött a víz.

illusztrációCsütörtökön kora délután, fél 3 és 3 között hatalmas felhőszakadással kísért vihar csapott le délnyugaton a borairól oly híres Villányra, észlelők jelentése szerint a városra viszonylag rövid idő alatt 90-100 mm-t elérő csapadék hullott - nem véletlen, hogy az utcákon, illetve a város főterén hömpölygött a víz.

Radarképünkön is látszik, hogy a térségen igen erős reflektivitást mutató cella vonult át, míg az alábbi videón a villámlokalizációs rendszerünk által detektált villámtevékenységet követhetjük figyelemmel.

Czékó Gábor számos felvételt eljuttatott hozzánk, melyek közül néhány Villány főterén készült, de a Mohácsi kistérségben fekvő Pócsáról is küldött nekünk egy fotót, melyen a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű víz éppen áttöri egy családi ház kerítését. Köszönjük a fényképeket!

illusztrációillusztráció

Az országban meglehetősen megosztott volt az időjárás, míg a nyugati és a középső megyékben kissé hűvösebb, csapadékos, erősen felhős idő volt, addig keleten több órára kisütött a nap, a csúcshőmérsékletek pedig néhol a 26-27 fokot is elérték.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés