illusztráció illusztráció

Enyhe, de gyakran esős idővel köszönt be március

Ismét melegszik az idő, a hét elején délen, délkeleten a 20 fokot is megközelíthetjük, viszont az esernyőkre is szükség lesz.

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovább is áll a február végi tél, hétvégétől ismét enyhébb, de gyakran nedves légtömegek érik el hazánkat.

A meteorológiai tavasz első napján

már 9-15 fokos csúcshőmérsékletre, de egyre több felhőre, délután nyugat felől egyre nagyobb területen esős időre van kilátás.

illusztráció

Fotó: Ivanmari

Hétfőre a tartós eső elvonul, időnként előbújhat a nap, emellett azonban többször beborulhat az ég, és szórványosan záporok továbbra is előfordulhatnak. Erős délnyugati széllel meleg levegő érkezik fölénk, délutánra 10-18 fokig melegszik a levegő, melegebb délen lesz.

Keddre egy hullámzó hidegfront helyeződhet fölénk, és okozhat többfelé esőt, záporokat, néhol akár-egy-egy zivatart. A jelenlegi számítások szerint a délkeleti országrészt még nem éri el a front, itt időnként a nap is kisüthet, és délután akár

18-20 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Ezzel szemben nyugaton 10 fok alatt maradhatnak a maximumok, amit az erős északnyugati szélben még hűvösebbnek érezhetünk majd.

Szerdára valószínűleg a keleti, délkeleti tájakat is eléri a front és csapadékzónája.

Borítókép: Lica

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés