illusztráció illusztráció

Enyhe, kissé szeles hétvége

Szombaton gyenge hidegfront hozott kevés csapadékot, kissé szeles időt, de a hőmérséklet jelentősen nem esett vissza, napsütésre is számíthatunk.

Szombaton észak, északkelet felől gyenge hidegfront húzódott fölénk, elsősorban a Duna-Tisza közén és az északi tájakon számíthattunk elszórtan kisebb esőre, egy-egy záporra. Ugyanakkor helyenként szakadozottabbá vált a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthattunk. Többfelé feltámadt a szél, de estére mindenhol lecsendesedett a légmozgás.

illusztráció

Vasárnap hajnalban az északi és keleti tájakon számíthattunk fagyokra, másutt 1-3 fokig csökkent a hőmérséklet. Napközben ugyanakkor a napos-felhős időben 9-15 fokos, tavaszias időre készülhetünk. Az időnként megnövekvő felhőzetből csupán néhol fordulhat elő kisebb zápor. Átmenetileg az északi, keleti megyékben élénkül fel a délnyugati szél.

A jövő hét erősen szeles, változékony idővel indul, hétfőn elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, kedden délnyugat felől egyre többfelé csapadékosra fordul az idő.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés