Erős szelet hoz a ciklon

| 2015. március 4. 16:47 | Frissítve:
A vártnál viszont kevesebb csapadék fog esni, hópelyhek is csak helyenként keveredhetnek az esőbe.

A napok óta emlegetett mediterrán ciklon a legfrissebb előrejelzések szerint hazánktól délre, délkeletre vonul majd, így csapadékmezeje éppen csak érinti a déli, délkeleti tájakat, az északi-északkeleti szél ugyanakkor sokfelé feltámad, viharos lökésekre is számítani kell.

Elmarad a jelentős csapadék

Csütörtökön a ciklon felhőrendszeréből délen, délkeleten, pénteken már csupán a nap első felében a keleti, délkeleti határszélen fordulhat elő csapadék: nagyobbrészt eső, de helyenként havas eső, a Mecsekben hó is hullhat. Észak, északnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, az ország északnyugati felén pénteken például már több órára kisüt a Nap.

Hajnalonként inkább csak a kevésbé felhős északi, északnyugati tájakon fagyhat, napközben mindkét napon 4 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, ám a sokfelé erős, főként pénteken gyakran viharos északi-északkeleti szélben ennél jóval alacsonyabban alakulhat a hőérzet, érdemes lesz tehát melegen, rétegesen öltözködni!

Napfényes hétvégének örvendhetünk

Hétvégére ez a ciklon délkelet felé távozik, így a legtöbb helyen a napsütés kerül túlsúlyba. Szombaton még többfelé élénk lehet a légmozgás, vasárnapra azonban jelentősen mérséklődik a szél. Hajnalonként a legtöbb helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet, napközben viszont 10 fok köré melegszik a levegő, így igazi kora tavaszias hangulatú időben lesz részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |