illusztráció illusztráció

Erős szelet hoz a ciklon

A vártnál viszont kevesebb csapadék fog esni, hópelyhek is csak helyenként keveredhetnek az esőbe.

A napok óta emlegetett mediterrán ciklon a legfrissebb előrejelzések szerint hazánktól délre, délkeletre vonul majd, így csapadékmezeje éppen csak érinti a déli, délkeleti tájakat, az északi-északkeleti szél ugyanakkor sokfelé feltámad, viharos lökésekre is számítani kell.

Elmarad a jelentős csapadék

illusztrációCsütörtökön a ciklon felhőrendszeréből délen, délkeleten, pénteken már csupán a nap első felében a keleti, délkeleti határszélen fordulhat elő csapadék: nagyobbrészt eső, de helyenként havas eső, a Mecsekben hó is hullhat. Észak, északnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, az ország északnyugati felén pénteken például már több órára kisüt a Nap.

Hajnalonként inkább csak a kevésbé felhős északi, északnyugati tájakon fagyhat, napközben mindkét napon 4 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, ám a sokfelé erős, főként pénteken gyakran viharos északi-északkeleti szélben ennél jóval alacsonyabban alakulhat a hőérzet, érdemes lesz tehát melegen, rétegesen öltözködni!

Napfényes hétvégének örvendhetünk

illusztrációHétvégére ez a ciklon délkelet felé távozik, így a legtöbb helyen a napsütés kerül túlsúlyba. Szombaton még többfelé élénk lehet a légmozgás, vasárnapra azonban jelentősen mérséklődik a szél. Hajnalonként a legtöbb helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet, napközben viszont 10 fok köré melegszik a levegő, így igazi kora tavaszias hangulatú időben lesz részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés