Eső és napsütés is várható

| 2015. április 29. 11:55 | Frissítve:
Május első hétvégéje esőt és napsütést is tartogat, a hőmérséklet nagyjából megfelel majd a sokéves átlagnak.

Közeledik a majális, bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat a hosszú hétvégére. A számítógépes előrejelzések alapján felemás hírekről számolhatunk be a hétvége időjárást illetően: esőre, szélre és napsütésre egyaránt számíthatunk, a csúcshőmérséklet 20 fok közelében alakulhat, az éjszakák viszonylag enyhék lesznek.

Elszórtan záporok jöhetnek május 1-jén

A csütörtöki fátyolfelhős-napos időt követően pénteken már gyakrabban megnövekszik a felhőzet, valamivel több napsütés a déli, délkeleti tájakon lehet. Napközben inkább csak szórványosan - nagyobb eséllyel - északon, északkeleten alakulhat ki záporeső, északkeleten esetleg zivatar, majd éjjel több helyen kell számítani esőre, záporokra.

Ez a csapadékzóna szombatra kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a Nap, és csak helyenként fordulhat elő jelentéktelen zápor az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből.

Vasárnapra aztán nyugat felől ismét több felhő sodródhat fölénk, ezekből azonban inkább csak nyugaton, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső. 

Gyakran megerősödhet a légmozgás

Időjárásunk fő meghatározója lesz ezekben a napokban a szél is: pénteken a nyugati-délnyugati szelet kísérhetik többfelé erős lökések, szombaton pedig az északnyugatira forduló szél erősödhet meg, sőt a Dunántúlon egy-egy viharos lökés is lehet ezen a napon. A hét utolsó napjára mérsékeltebb légmozgás ígérkezik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |