Eső, eső, eső..

| 2010. október 4. 10:00 | Frissítve:
Folytatódik a rendkívül csapadékos ősz: kedden-szerdán ismét jelentős mennyiségű eső várható

Az elmúlt pár nap változékony, de csapadékmentes időjárása sajnos nem tartott sokáig. Nyugat felől már ma megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és az esti óráktól egyre többfelé elered az eső - pedig az átázott földeknek most egy csepp sem hiányzik.  Hétfőn északkeleten még számíthatunk pár órás napsütésre, de estétől már arrafelé is a felhők fogják uralni az eget. 

Kedden reggel már az ország nagy részén borongós, esős időre ébredhetünk, csupán délnyugaton lehetnek csapadékmentes területek. A legtöbb eső előreláthatólag az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északi és középső részén fog hullani - területi átlagban akár 20-25 mm is egy nap alatt. A csapadékzóna legintenzívebb része napközben lassan délnyugat felé mozdul el, az északkelti határszélen el is állhat már az eső. 

A nappali csúcshőmérsékletek több fokkal az átlag alatt alakulnak majd: általában 10 és 15 °C között várhatóak, de néhol még a 10 °C-ot sem érik el. A hőérzetünket tovább ronthatja a sokfelé élénk, a Kisalföldön többször erős lökésekkel kísért szél. 

A kellemetlen idő szerdán is folytatódik majd, de a csapadék zöme ekkor már a nyugati tájakra korlátozódik, északkelet felől pedig elkezdődik a felhőzet felszakadozása is, egyre többfelé áll el az eső. Így a naposabb tájakon akár 15-16 °C-ot is mérhetünk, de az esős délnyugaton és délen továbbra is csak 12-14 °C között várhatóak a csúcshőmérsékletek. A keleties légmozgást még kísérhetik élénk lökések, de fokozatosan mérséklődik majd a szél.

Csütörtöktől szárazabbra fordul időjárásunk, változóan felhős napok várhatóak, több órás napsütéssel. Ennek ellenére a kellemes délutáni hőmérsékletek még váratnak magukra: csupán 10-15 °C-os maximumhőmérsékletekre, és egyre hidegebb hajnalokra számíthatunk.

Országos előrejelzésünk itt, a regionális, településekre lebontott előrejelzés pedig itt tekinthető meg.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |