Eső, eső, eső..

| 2010. október 4. 10:00 | Frissítve:
Folytatódik a rendkívül csapadékos ősz: kedden-szerdán ismét jelentős mennyiségű eső várható

Az elmúlt pár nap változékony, de csapadékmentes időjárása sajnos nem tartott sokáig. Nyugat felől már ma megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és az esti óráktól egyre többfelé elered az eső - pedig az átázott földeknek most egy csepp sem hiányzik.  Hétfőn északkeleten még számíthatunk pár órás napsütésre, de estétől már arrafelé is a felhők fogják uralni az eget. 

Kedden reggel már az ország nagy részén borongós, esős időre ébredhetünk, csupán délnyugaton lehetnek csapadékmentes területek. A legtöbb eső előreláthatólag az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északi és középső részén fog hullani - területi átlagban akár 20-25 mm is egy nap alatt. A csapadékzóna legintenzívebb része napközben lassan délnyugat felé mozdul el, az északkelti határszélen el is állhat már az eső. 

A nappali csúcshőmérsékletek több fokkal az átlag alatt alakulnak majd: általában 10 és 15 °C között várhatóak, de néhol még a 10 °C-ot sem érik el. A hőérzetünket tovább ronthatja a sokfelé élénk, a Kisalföldön többször erős lökésekkel kísért szél. 

A kellemetlen idő szerdán is folytatódik majd, de a csapadék zöme ekkor már a nyugati tájakra korlátozódik, északkelet felől pedig elkezdődik a felhőzet felszakadozása is, egyre többfelé áll el az eső. Így a naposabb tájakon akár 15-16 °C-ot is mérhetünk, de az esős délnyugaton és délen továbbra is csak 12-14 °C között várhatóak a csúcshőmérsékletek. A keleties légmozgást még kísérhetik élénk lökések, de fokozatosan mérséklődik majd a szél.

Csütörtöktől szárazabbra fordul időjárásunk, változóan felhős napok várhatóak, több órás napsütéssel. Ennek ellenére a kellemes délutáni hőmérsékletek még váratnak magukra: csupán 10-15 °C-os maximumhőmérsékletekre, és egyre hidegebb hajnalokra számíthatunk.

Országos előrejelzésünk itt, a regionális, településekre lebontott előrejelzés pedig itt tekinthető meg.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |