Eső is lesz, meg napsütés is

| 2020. március 3. 13:50 | Frissítve:
Szerdán a Dunától keletre, pénteken országszerte eshet, viszont a csütörtök sok napsütést tartogat.

Szerdán elsősorban a Dunától keletre fekvő tájakon számíthatunk esőre, záporokra, keleten kiadósabb mennyiségű eső is eshet, ezzel szemben a Dunántúlon szárazabb idő ígérkezik, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Sokfelé élénk lesz az északi-északnyugati szél, de északkeleten és a Dunántúlon erős lökésekre is számítani kell. A délutáni órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, a csapadékos keleti tájakon mérhetjük az alacsonyabb, a naposabb nyugati országrészben a magasabb értékeket. Érdekesség, hogy keleten, északkeleten a legtöbb helyen napközben nem fog emelkedni a hőmérséklet, sőt, lesznek olyan tájak,

ahol reggel enyhébb lesz az idő, mint napközben.

Fotó: Naiad87 /Zalaegerszeg/

A hét negyedik napján számottevő csapadékra sehol sem kell számítanunk, ellenben hosszabb napos időszakokra annál inkább. Bár hajnalra, reggelre az Alföld egyes részein és az Északi-középhegység térségében párássá, ködössé válhat a levegő, de a kora délelőtti órákban ez mindenhol megszűnik. Déliesre fordul az áramlás, és a Dunántúlon megélénkül, nyugaton, északnyugaton meg is erősödik a szél. Hidegebb lesz a reggel, többfelé gyengén fagyni fog, napközben viszont 7 és 12 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Fotó: Lica /Taksony/

Péntekre egy újabb csapadékmező érkezhet,

melyből ismét esőre kell számítani, de az északi hegyek legmagasabb csúcsain átmenetileg havas eső, kevés hó is hullhat, viszont túl enyhe lesz az idő ahhoz, hogy megmaradjon. Helyenként élénk lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegységben számíthatunk a hidegebb időre.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Szilcsa


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |