Esős hétvége

| 2016. január 7. 13:28 | Frissítve:
Hétvégén egy mediterrán ciklon hoz sok esőt az ország nagy részére, viszont sokfelé enyhe időben lesz részünk.

Mediterrán ciklon hoz sok esőt

Szombat reggelre a középső majd keleti tájakra csapadék érkezik, egyre inkább eső lesz jellemző, de főként az északi, északkeleti megyékben havazás, havas eső, ónos eső is előfordulhat. Helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. Napközben egyre többfelé számíthatunk csapadékra, de a magasban zajló melegedés miatt egyre inkább eső lesz a jellemző, viszont az északi tájakon továbbra is előfordulhat ónos eső. A Dunától keletre és a Dunántúl déli felén számíthatunk főként csapadékra a délutáni órákban. Este viszont egy kiterjedt, nagy nedvességtartalmú csapadékmező érkezik, ugyanis egy mediterrán ciklon húzódik hazánk fölé, így az éjszakai órákban országszerte elered az eső, nagy területen jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás,

többfelé 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső is eshet.

Vasárnapra virradó éjjel, hajnalban az északi tájakon ismét előfordulhat ónos eső. Vasárnap délután a Dunántúlon már elállhat az eső, a keleti, északkeleti tájakat viszont csak az esti órákban hagyja el a csapadékmező. Ezzel egyidejűleg a késő esti órákban a Dunántúlra újabb csapadékmező érkezhet, mely éjjel ismét az egész országot birtokába veheti.

Többfelé enyhe lesz az idő

A légmozgás időnként megélénkül, helyenként erős széllökések is előfordulhatnak majd a hétvégén. Szombat reggel az északi, északkeleti tájakon fagyhat, helyenként akár -5 fok körüli értékeket is mérhetünk, máshol viszont fagypont fölött alakulnak a minimumok. Vasárnap reggel viszont már csak az északi tájakon csökkenhet pár fokkal fagypont alá a hőmérséklet. Szombat délután a Dunántúlon és délen, vasárnap pedig a délnyugati, déli és délkeleti tájakon mérhetünk majd akár 6-8 fok körüli maximumokat, így szinte mindenhol elolvad majd a napokban lehullott hó.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |