illusztráció illusztráció

F1 2024: Ilyen időjárás várható a szezonnyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjén

A sivatagban nagy meglepetés nem vár a mezőnyre, de a széllel számolniuk kell a csapatoknak.

A héten elindul a 2024-es Forma-1-es szezon. Rendhagyó módon az év első versenyhétvégéje már csütörtökön megkezdődik Bahreinben a szabadedzésekkel a Bahrain International Circuit versenypályán, az időmérőre pénteken, a futamra pedig szombaton kerül sor.

A csütörtöki szabadedzéseken derült idő várható, felhők szinte nem is lesznek az égen, így csapadéktól sem kell tartaniuk a csapatoknak. Az északnyugati szelet viszont mindkét gyakorlás során erős lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklete az edzések alatt 18-20 fok körül alakul, viszont az első szabadedzésre még napos időben kerül sor, így magas lesz a pálya felszínének hőmérséklete, a második szabadedzés viszont már napnyugta után kezdődik, így akkor már alacsonyabb pályahőmérséklettel találkozhatnak a pilóták.

illusztráció
Bahreinben indul az idei szezon | Kép forrása: Habeed Hameed

A pénteki harmadik szabadedzés és az időmérő edzés során is alig lesz felhő az égen, esni továbbra sem fog. Viszont a tréning alatt még mindig erős lehet az északi-északnyugati szél, majd a kvalifikáció közben már csak élénk széllökések valószínűek. Ezen a napon is 18-20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők mind a harmadik szabadedzés, mind pedig az időmérő során, viszont a kvalifikáció napnyugta után indul, így ekkor már a levegő hőmérséklétehéhez közel lesz a pálya felszínének hőmérséklete.

A szombati versenyre napnyugta után kerül sor. Ekkor is derült, száraz idő várja csapatokat. Az északkeletire forduló szél mérsékelt lesz. 19-21 fok körül alakul a levegő hőmérséklete, így természetesen az aszfalt sem lesz sokkal melegebb a bahreini estében.

Borítókép forrása: United Autosports

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat képtárunkba.

Szavazás

Vártad már, hogy kezdődjön az idei szezon?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés