illusztráció illusztráció

F1 2024: Vasárnapra romolhat el az idő Imolában

Pénteken és szombaton még napos időre számíthatnak a csapatok, de időnként a szél megtréfálhatja a pilótákat.

Az előttünk álló versenyhétvégén az olaszországi Imolába látogat a Forma-1 mezőnye, ahol az Emilia-Romagna Nagydíjat rendezik meg az Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari versenypályán.

A pénteki szabadedzések alatt sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. Viszont a délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklet a tréningek során 22-24 fok körül alakul. A napos időben magas lesz a pálya felszínének hőmérséklete.

illusztráció
Pályarajz | Kép forrása: ごひょううべこ

A szombati harmadik szabadedzés, valamint az időmérő edzés során is sok napsütésre számíthatnak a csapatok, az időnként megjelenő felhőkből csapadék továbbra sem valószínű. A szabadedzés alatt gyenge, mérsékelt marad a keleties szél, de az időmérőn már előfordulhatnak élénk keleties széllökések. A tréning során 23-25, az időmérő közben pedig 24-26 fok körül alakulhat a hőmérséklet. A sok napsütés hatására az aszfalt hőmérséklete ezen a napon is magas lesz.

Vasárnapra megérkezhetnek a vastagabb felhők a pálya fölé,

és a futam alatt időnként eső kialakulására is van esély a térségben.

Mérsékelt lesz a keleties szél. A verseny alatt 22-24 fok körül alakulhat a hőmérséklet. A felhős idő miatt ezen a napon alacsonyabb lesz a pálya felszínének hőmérséklete, mint a hétvége korábbi részében. A futam idején akár 70% fölötti is lehet a levegő páratartalma.

Borítókép forrása: Monia Mascagni

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Jártál már Olaszországban?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés