Fehér a táj

| 2011. november 16. 10:34 | Frissítve:
A nyugati megyékben a sűrű, zúzmarás köd mellett az alacsonyszintű felhőzetből helyenként hullott a hó.

Az ipari üzemek környezetére jellemző ún. *gyárkémény-effektus miatt Győr ipari parkjában nagyjából 1,5-2 cm vastag hó hullott ma virradóra, amit Boldis Roland (rboldis) észlelőnk fényképezőgépével megörökített és több fotót töltött fel képtárunkba. Fotóit ezúton köszönjük!

 

 

Zalaegerszegen száraz az út, és a táj, de a tőle 5 km-re lévő Bocföldén ilyen táj fogadja az arra járókat. Ennyivel nagyobb a levegő páratartalma. - írja Fumamka Zeg-Ola nevű észlelőnk Zalaegerszegről.

A Nyugat-Dunántúlon sokfelé ködös, zúzmarásan ködös táj fogadja az arra járókat, sőt a köd és az alacsonyszintű felhőzet együtteseként helyenként gyenge hószállingózást figyelnek meg észlelőink.

Nem számíthatunk változásra a következő napokban sem, anticiklon határozza meg hazánk időjárását, a ködös területeken bárhol lehet átmeneti hószállingózás. A gyenge légmozgás, valamint a hőmérsékleti inverzió miatt a légköri átkeveredés minimális lesz, így a felszín közeli légrétegekben a légszennyező anyagok koncentrációja várhatóan tovább fog növekedni, csütörtökön Budapesten forgalomkorlátozás léphet életbe.

*Ipari havazás: Hazánk egy tipikus légköri jelensége a hidegpárna, amikor a levegő a megszokottól eltérően felfelé melegszik: a meleg levegő föléáramlik a hideg levegőnek, így gátolja a talajközeli levegő függőleges irányú öntisztuló mechanizmusait. A szennyezett levegő tehát lent marad, a szilárd szemcsék és a magas páratartalom együttes hatására csapadék képződik. Ez a csapadék szemcsékké összeállva zuhanni kezd a föld felé, és a hőmérséklettől függően szitáló eső, havas eső, hódara vagy nagyobb hópelyhek formájában érnek le.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |