Éjjel leesett néhány centi

| 2011. március 2. 14:50 | Frissítve:
A szerdán érkezett havazást követően országszerte fehér tájra ébredhettünk. A tavasz még várat magára.

Jászberénynél hullott a legtöbb (csütörtök, 11:30): Csütörtök reggelre elvonultak észak felé a csapadéktömbök, országszerte fehér tájra ébredhettünk. A legtöbb hó a Jászságban hullott, a hóréteg vastagsága 5-6 cm.

A fővárost is elérte (szerda, 19:00): Az ország északkeleti harmadát kivéve szinte már mindenütt havazik, ezekben a percekben Budapestet is elérte a csapadéksáv, intenzív havazás kezdődött. Reggelig várhatóan a középső megyékben, a Duna-Tisza közén is lehullik néhány centi friss hó.

Terjed a havazás (szerda, 16:55): A Nagykanizsa-Kecskemét-Szeged háromszögben mindenütt havazik, az északi országrész kivételével már mindenütt beborult az ég. Érdemes egy pillantást vetni arra, hogy hogyan húzódik egyre északabbra a fagyhatár, míg délnyugaton már -1, -3 fokot mutatnak a hőmérők, addig északon 4-6 fokot mérhetünk.

Baja

Ahogyan már korábbi cikkünkben is jeleztük, hiába írunk márciust, a tavasz még várat magára. Olyannyira várat, hogy a mai napon dél-délnyugat felől egyre többfelé kezdődik havazás.

Az ország déli harmada ennek köszönhetően - ha átmenetileg is - újra fehérbe borul, a déli-délnyugati megyékben átlagosan 3-5 cm friss hóra van kilátás, ott az esti-éjszakai órákban intenzív csapadékra is esély van. 

Szerda estére azonban már mindenütt beborul az ég, így az ország más területein is számíthatunk kisebb látványhavazásra, lepelnyi, esetleg néhány cm hó kialakulására, ám a nappali, enyhébb hőmérsékleteknek köszönhetően ez sehol sem lesz tartós. Hazánk déli, középső és északkeleti részén átmenetileg megélénkülhet a szél, amely eleinte még hordhatja is a havat.

Csütörtökön virradóra országszerte borult égboltra ébredhetünk majd, ekkor még többfelé, napközben azonban már csak elszórtan számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra. Pénteken reggelre észak felől azonban megkezdődik a felhőzet felszakadozása.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |