illusztráció illusztráció

A felhőké lesz a főszerep

Kellemes hőmérsékletű, de jobbára felhős hétvége vár ránk, vasárnap lehet több napsütés.

A zavartalanul napos idő tovább várat magára, a hétvégén is elsősorban felhők uralják majd az eget, igaz vasárnap már nagyobb területen és hosszabb időszakokra kisüthet a Nap.

Felhős időt hoz a hétvége első napja

illusztrációSzombaton inkább csak északkeleten számíthatunk több órás napsütésre, míg máshol a felhőké lesz a főszerep. Hajnalban több helyen, napközben egyre inkább a Dunántúlon és helyenként még délen alakulhat ki eső, zápor. A hőmérséklet is tükröz majd némi megosztottságot: Miközben hazánk nagy részén 20 és 24 fok közé melegszik délutánra a levegő, addig a naposabb északkeleti tájakon 25-28 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap már több helyen és hosszabb időszakokra kisüt a Nap, de időnként továbbra is erősen megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, főként a Dunántúlon és északon-északkeleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Az enyhe hajnalt követően kissé erősödik a nappali felmelegedés is, délután országszerte 23-28 fokra készülhetünk.

Jövő hét elején is kitart a késő nyár

illusztrációHétfőn és kedden a napos időszakok mellett főként a délutáni órákban tornyosulhatnak magasra a gomolyfelhők, melyekből szórványosan záporok, zivatarok megjelenésére is számítani kell. Továbbra is kitart azonban a késő nyári meleg, az enyhe hajnalok után a legtöbb helyen 25 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, sőt a tartósabban napos tájakon a 30 fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

A légmozgás végig gyengének, mérsékeltnek ígérkezik, legfeljebb zivatarok környezetében lehetnek erősebb széllökések.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés