Forróság augusztus 20. után

| 2012. augusztus 16. 13:31 | Frissítve:
A tavalyi évhez hasonlóan idén sem romlik el augusztus 20-a után az időjárás, sőt perzselő forróság vár ránk.

A meteorológiai nyár utolsó teljes hete igazi kánikulát tartogat, elsősorban a déli országrészben lesznek olyan tájak, ahol a maximum-hőmérséklet a 37-38°C-ot is elérheti. A hőséget lezáró hidegfront előreláthatólag valamikor vasárnap este, hétfőn hajnalban éri el térségünket.

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án is igazi kánikulára készülhetünk, helyenként már 35°C-ot is mérhetünk, a 2006-os, vagy 2007-es évhez hasonlóan zivatarok idén nem veszélyeztetik sehol sem a szabadtéri programokat, illetve az esti tűzijátékot.

A közhellyel ellentétben idén a tavalyi évhez hasonlóan alakul majd az augusztus 20-át követő néhány nap időjárása, a kánikulát lezáró hidegfront majd csak valamikor vasárnap este, hétfőn hajnalban érkezhet meg. A megerősödő délnyugati áramlással Afrika felől továbbra is száraz, igen meleg légtömegek hatolnak majd kontinensünk belsejébe, így tovább fokozódik a hőség.

Kedden és szerdán a déli országrészben akár a 37-38°C-ot is elérheti a maximum-hőmérséklet, miközben csapadék az ország nagy részén továbbra sem várható, legfeljebb az Északi-középhegységben és északnyugaton alakulhat ki egy-egy hőzivatar. Csütörtökön elsősorban északi, északnyugati tájaink fölé kissé hűvösebb levegő szivárog, melynek következtében arrafelé a legmagasabb nappali hőmérsékletek "csupán" 30°C körül, kevéssel afölött alakulnak, míg délen továbbra is marad a 35-37°C-os forróság. Pénteken és szombaton is igazi strandidő, sok-sok napsütés várható, majd várhatóan vasárnap az esti órákban a nyugati határainkat eléri egy hidegfront, mely jövő hét elejére véget vet a hőségnek. 

A kánikula és a száraz időjárás következtében a héten sajnos tovább fokozódik a már eleve súlyos aszályhelyzet, illetve tavaink, köztük a Balaton vízszintje is tovább csökkenhet. Állóvizeink hőmérséklete ugyanakkor várhatóan ismét meghaladja majd a 25°C-ot, így ez a hét a nyaralásukat későre tartogatók számára az idei nyári szezon egyik legkedvezőbb időszaka lesz.

Folyamatosan frissülő előrejelzésinket nyomon követhetik itt

A cikkükben megjelent képek Okenit, Knaky és Beaglegazdi nevű felhasználóink fotói, melyeket ezúttal is köszönünk!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |