illusztráció illusztráció

Frontok miatt fájhat a fejünk

A következő napok időjárását az egymás után érkező frontok alakítják majd.

Hétfőn egy érkező melegfront hatására sok felhő lesz felettünk, időnként több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső. Napközben gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de az esti óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé megélénkülhet a délnyugati szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -3 és +5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben többfelé, napközben elszórtan, az esti órákban pedig egy hidegfront miatt megint több tájegységünkön alakulhat ki eső, zápor. Csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A délnyugati, nyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz a front érkezése előtt. Napközben 13-19 fokot mutathatnak a hőmérők a hidegfront előterében.

illusztráció
Egy őszi pillanatkép | Fotó: Géczi Roland (Szigetszentmárton)

Szerdán már több tájegységünkön számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de ugyanakkor időnként többfelé kialakulhat átmenetileg eső, zápor, és néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, egyes tájainkon akár viharos lökések kísérhetik. Kora délutánra 11 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

A változékonyságnak nem lesz vége az ezt követő napokban sem, ugyanis csütörtökön melegfronti hatás érvényesülhet, majd pénteken egy újabb hidegfront érkezhet.

A folyamatosan érkező frontok miatt sokunknak fájhat a feje,

de sok más negatív hatás is érvényesülhet, melyek miatt nehéz hétköznapok várnak ránk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Vass Károly (Szeged)

Szavazás

Frontérzékeny vagy?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés