Fung-Wong Tajvanon

| 2008. július 30. 12:53 | Frissítve:
Miután a Kalmaegi névre keresztelt tájfun végigsöpört Tajvanon, újabb trópusi ciklon veszélyeztette a térséget, mely igazolva az előrejelzéseket, tájfunná erősödött, és újra elérte a partokat.
Ahogy az elmúlt napokban jeleztük főként az Időkép TV műsorában, egy újabb trópusi ciklon közeledett néhány napon belül másodszor Tajvan partjaihoz. A múlt heti előrejelzések szerint, melyek azóta helyesnek bizonyultak, a ciklon tájfunná erősödött.

A tájfunt a Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriába sorolták, 160km/h-t megközelítő átlagos szélsebesség, és 190km/h-t meghaladó széllökések mérhetők benne. A legnagyobb kárt mégsem a szél, hanem a tájfunnal együtt járó heves esőzések jelentik. Hualien városban 660 mm csapadék esett, az országban sokfelől földcsuszamlásokat, és árvizeket jelentenek.

Tajvan partjairól a közelgő tájfun miatt hétfőn több ezer embert kiköltöztettek, utakat, hidakat zártak le, ám az elővigyázatosság így sem volt 100%-os, egy halálos áldozatról már tudnak.
Tajpej városa szinte teljesen kihalt, ugyanis a hatóságok elrendelték az üzletek és bankok bezárását, valamint a belföldi közlekedésre használt reptér is üres. Nemzetközi és teherszállító járatok Taojuanból rendszeresen közlekednek.

Forrás: [origo]

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |