Havas hétfő

| 2009. február 23. 8:17 | Frissítve:
4 régióban is másodfokú hóriasztás érvényes, a Dunántúlon azonban a csapadék átválthat havas esőbe, esőbe.
Csapadékos nap elõtt állunk, északnyugat felõl ugyanis továbbra is nedves légtömegek érik el hazánkat. Jelenleg a Nyíregyháza-Szolnok-Dunaújváros-Szekszárd vonaltól északra esõ területek túlnyomó többségén havazik, azonban Sopronban már megkezdõdött a melegedés, s ezekben a percekben is esõ; míg Sárváron és Mosonmagyaróváron havas esõ hullik.

Napközben a Dunántúlon várhatóan egyre többfelé vált át a havazás havas esõbe, majd esõbe. Délnyugaton a Nap is kisüthet, a melegedésnek köszönhetõen többfelé olvadásra kell készülnünk.

Az OMSZ a mai napra 4 régióra is másodfokú hóriasztást adott ki: Észak- és Közép-Magyarországra, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlra; ezeken a területeken 10 cm-t meghaladó friss hó várható. A csapadéksáv jól nyomonkövethetõ a Hótérképen is.

A fõvárosban éjféltõl reggelig 2-4 cm friss hó hullott le, ez a BKV közlekedésében egyelõre nem okozott komolyabb fennakadást, csak némileg lelassult a közlekedés - tudtuk meg Horváth Lászlótól, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársától. Bár az éjszaka 70 munkagép dolgozott, a mellékútvonalak jelenleg is havasak, csúszósak, vezessünk óvatosan!

Köszönjük, és továbbra is várjuk fényképeiket!

hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |