illusztráció illusztráció

Havas hétfő

4 régióban is másodfokú hóriasztás érvényes, a Dunántúlon azonban a csapadék átválthat havas esőbe, esőbe.

Csapadékos nap elõtt állunk, északnyugat felõl ugyanis továbbra is nedves légtömegek érik el hazánkat. Jelenleg a Nyíregyháza-Szolnok-Dunaújváros-Szekszárd vonaltól északra esõ területek túlnyomó többségén havazik, azonban Sopronban már megkezdõdött a melegedés, s ezekben a percekben is esõ; míg Sárváron és Mosonmagyaróváron havas esõ hullik.

Napközben a Dunántúlon várhatóan egyre többfelé vált át a havazás havas esõbe, majd esõbe. Délnyugaton a Nap is kisüthet, a melegedésnek köszönhetõen többfelé olvadásra kell készülnünk.

Az OMSZ a mai napra 4 régióra is másodfokú hóriasztást adott ki: Észak- és Közép-Magyarországra, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlra; ezeken a területeken 10 cm-t meghaladó friss hó várható. A csapadéksáv jól nyomonkövethetõ a Hótérképen is.

A fõvárosban éjféltõl reggelig 2-4 cm friss hó hullott le, ez a BKV közlekedésében egyelõre nem okozott komolyabb fennakadást, csak némileg lelassult a közlekedés - tudtuk meg Horváth Lászlótól, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársától. Bár az éjszaka 70 munkagép dolgozott, a mellékútvonalak jelenleg is havasak, csúszósak, vezessünk óvatosan!

Köszönjük, és továbbra is várjuk fényképeiket!
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés