Hétvégén kánikula

| 2011. július 5. 16:44 | Frissítve:
Érkezik a hőség, egyben előrejelzési versenyünk következő fordulója is: vajon hány fok lesz a hétvégén?

Végre megszakad a szerencsétlen sorozat és hétvégére nem romlik el az időjárás, olyannyira nem, hogy napról-napra melegebb időre van kilátás, péntektől már országszerte 30 fok közelébe kúsznak majd a hőmérsékletek, szombaton és vasárnap pedig délen-délkeleten akár 34-36 fokig is emelkedhet majd a hőmérséklet. Bátran kijelenthetjük: kánikulára készülhetünk!

Kíváncsiak vagyunk, hogy ki, mennyire meleg időre számít a hétvégén, emiatt is írtuk ki Előrejelzési versenyünk következő fordulóját, melyben azt kell megjósolni, hogy vasárnap mennyi lesz az országos csúcshőmérséklet. A tippeket szerda délig várjuk!

Igazi strandidőre készülhetünk, érdemes lesz tehát vízpartok, strandok közelébe menni a hétvégén, átmeneti felfrissülést ugyanis csak helyi záporok, zivatarok hozhatnak majd. 

Hétvégére várhatóan a most még 20 fokos Balaton vize is jó pár fokkal melegebb lesz, a Balaton Sound résztvevői is jó időnek örülhetnek majd Zamárdiban, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből kialakuló záporok, zivatarok esélyét azonban itt sem lehet kizárni.

A hőség átvészelésére következzen néhány táplálkozási tanács:

- Törekedjünk arra, hogy egy-egy kánikulai napon legalább 2,5-3 l folyadékot megigyuk, lehetőleg kerülve a kávét és a cukros üdítőket, ugyanis ezeknek erős vízelvonó hatása van a szervezetre. Szomjoltásra, és egyben belső hidratálásra a legjobb a citromos víz.

- Nem érdemes fűszeres, csípős ételeket fogyasztani, ugyanis ezeknek is vízelvonó hatásuk van; a hőség ráadásul fokozza a puffadásos bélpanaszokat, a fekélybetegek gyomorfájdalmai erősödhetnek, nem érdemes tehát nehéz ételekkel még nehezebbé tenni saját helyzetünket. 

- Ajánlott sok A-, B2-, és C-vitamin tartalmú ételt fogyasztani, illetve kálium és a foszfor bevitel is segíthet. Ezt az indokolja, hogy ilyenkor gyengül a szervezet ellenálló képessége, s mivel a meleg idő egyébként is kedvez a kórokozók elszaporodásához, érdemes nagyobb figyelmet fordítani immunrendszerünk erősítésére. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |