illusztráció illusztráció

Péntektől kora tavasz

Fokozatos enyhülés veszi kezdetét, péntek-szombaton 10 fok feletti délutáni hőmérséklettel.

illusztrációJanuár, február, itt a nyár - tartja a közmondás, mely tudományosan is igazolható. A december 21-e óta eltelt 2 hónap alatt ugyanis napról napra növekedett a napok hossza, melynek üteme tavasszal a leggyorsabb. Február vége felé naponta nagyjából 3 perccel hosszabbodnak a nappalok. Az egyre nagyobb mennyiségben beérő napsugarak pedig fokozatosan győzedelmeskednek a tél felett, így a február eleji kemény fagyoknak lassan vége szakad.

A jövő hét elején még marad a hűvös idő, éjszakánként a napközben elolvadt hómennyiség jégbevonatot képez majd a járdákon, utakon. A biztonságos közlekedés érdekében érdemes a megmaradt vizes, latyakos réteget lesöpörni a járdákról.

Csütörtökön aztán megélénkül az északnyugati szél, mely északnyugat felől enyhe levegőt szállít majd hazánkba, pénteken már 10 fok felett alakulhat a délutáni maximum, délnyugaton a 15 fokos meleg sem kizárt. A jelenlegi kilátások alapján hasonlóan kellemes időre számíthatunk majd szombaton is. Érdemes lesz kihasználni az alkalmat, és kimozdulni a természetbe.

Tavaszváró olvasóink figyelmébe ajánljuk nemrég elindított egyszavas oldalunkat!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés