Hétvégére kánikula jön

| 2020. június 24. 11:01 | Frissítve:
Egyre melegebb lesz a hét második felében, hétvégén délen 32-33 fok is lehet. Záporok, zivatarok főként északon és keleten lehetnek.

Búcsút inthetünk az átlagosnál hűvösebb időjárásnak, a hét második felében dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek, így napról napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos időszakok mellett főként keleten, északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok, néhol egy-egy zivatar is. A légmozgás a korábbiakhoz képest jelentősen legyengül. Délután már 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken délen és nyugaton csak néhol, máshol több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A délies szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 32 fok között alakul, a legmelegebb délen, délnyugaton lesz. Zivatarokat követően viszont átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A hétvége ezúttal az igazi nyár jegyében fog telni. A napsütést északon és keleten zavarhatja több gomolyfelhő, főként ezeken a tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton ugyanakkor alig lesz felhő az égen. Az északi-északkeleti tájak kivételével beköszönt a kánikula, 

délutánonként 27-33 fokra van kilátás.

A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton lesz.

A Balatonnál is igazi strandidő várható, sok-sok napsütéssel, melyet csak néhol zavarhat meg kis eséllyel egy-egy átmeneti zápor, de nem ez lesz a jellemző. A tó jelenleg 19 fokos vize

hétvégére 24-25 fok köré melegedhet.

Az UV-sugárzás a napos időszakokban 10 és 16 óra között többfelé nagyon erős, helyenként extrém erős lehet, így mindenképpen gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Ha tehetjük, kerüljük ebben az időszakban a közvetlen napfényt, illetve használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket. Szalmakalap, napszemüveg viselésével is védekezhetünk a leégés ellen.

A kánikulának hétfőn egy északnyugatról érkező hidegfront vethet véget.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |