Hétvégi hóesés

| 2010. december 11. 13:01 | Frissítve:

Nem panaszkodhattak a hóimádók: az ország nagy részét vasárnap reggel újra fehér lepel borította.

Újra megosztott volt ma reggel az ország: míg keleten hideg. ám napsütéses reggelre ébredhettünk, addig nyugaton borongós égre tekinthettünk fel. A Dunántúl északi felén, valamint a középső országrészben - a főváros környezetében - is egyre többfelé kezdett el havazni, a déli órákban már az egész Duna-Tisza közén hópelyhek hullottak alá az égből. Hogy hazánkban hol várják a síelőket, illetve hogy milyen a hóhelyzet a külföldi pályákon, arról itt tájékozódhatunk.

Az éjszaka folyamán erősen fagyott: szombaton hajnalra a derült égboltnak köszönhetően északkeleten helyenként -10°C alá süllyedt a hőmérők higanyszála, de országszerte -3 és -10°C közötti értékeket mérhettünk.

A nap közepén azonban a nyugati országrészben már megkezdődött a melegedés, a Sopron-Zalaegerszeg vonalon már fagypont felettiek, a Balaton térségében 0°C körüliek voltak a hőmérsékletek, így előbb területeken lassú olvadás kezdődött.

Jelenleg a Tiszántúlon még még felszakadozott a felhőzet, délnyugaton borult az ég, ám az ország többi részén havazik, a melegedésnek köszönhetően azonban nyugaton a délutáni órákban átválthat havas esőbe, átmenetileg akár ónos eső is hullhat. A nap második felében az Észak-Dunántúlon feltámad a szél: a Kisalföld, az Alpokalja és a Bakony térségében akár viharos lökések is előfordulhatnak majd. Közlekedjünk óvatosan, kisebb hóátfúvások kialakulhatnak!
Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Igazi tél tombol Nagy-Britanniában A nálunk szeles, tavasziasan enyhe időt okozó ciklon Nagy-Britanniába kiadós havazást és erős fagyokat hozott.
  • Két nap tavasz A déliesre forduló áramlattal hétfőn és kedden enyhe, már-már tavaszias idő lesz. A korábbi melegrekord is megdőlhet.
  • Havazás váltotta az esőt Szombat reggelre többfelé kifehéredett a táj, estig főként délen és keleten várható havazás, majd kelet felé vonul el a csapadéksáv.
  • Újabb havas hétvége Szombaton ismét nagy területen havazott az országban, vasárnap este azonban már csak északon eshet hó.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Még bizonytalan
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak