Hétvégi hóesés

| 2010. december 11. 13:01 | Frissítve:
Nem panaszkodhattak a hóimádók: az ország nagy részét vasárnap reggel újra fehér lepel borította.

Újra megosztott volt ma reggel az ország: míg keleten hideg. ám napsütéses reggelre ébredhettünk, addig nyugaton borongós égre tekinthettünk fel. A Dunántúl északi felén, valamint a középső országrészben - a főváros környezetében - is egyre többfelé kezdett el havazni, a déli órákban már az egész Duna-Tisza közén hópelyhek hullottak alá az égből. Hogy hazánkban hol várják a síelőket, illetve hogy milyen a hóhelyzet a külföldi pályákon, arról itt tájékozódhatunk.

Az éjszaka folyamán erősen fagyott: szombaton hajnalra a derült égboltnak köszönhetően északkeleten helyenként -10°C alá süllyedt a hőmérők higanyszála, de országszerte -3 és -10°C közötti értékeket mérhettünk.

A nap közepén azonban a nyugati országrészben már megkezdődött a melegedés, a Sopron-Zalaegerszeg vonalon már fagypont felettiek, a Balaton térségében 0°C körüliek voltak a hőmérsékletek, így előbb területeken lassú olvadás kezdődött.

Jelenleg a Tiszántúlon még még felszakadozott a felhőzet, délnyugaton borult az ég, ám az ország többi részén havazik, a melegedésnek köszönhetően azonban nyugaton a délutáni órákban átválthat havas esőbe, átmenetileg akár ónos eső is hullhat. A nap második felében az Észak-Dunántúlon feltámad a szél: a Kisalföld, az Alpokalja és a Bakony térségében akár viharos lökések is előfordulhatnak majd. Közlekedjünk óvatosan, kisebb hóátfúvások kialakulhatnak!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |