Heves hóvihar váltotta a nyári meleget az USA nyugati felén

| 2019. október 10. 23:17 | Frissítve:
Denverben néhány óra alatt 35 fokot hűlt a levegő az északról érkező sarkvidéki eredetű levegő hatására, téli hideg lett úrrá a nyárias meleg után.

Nem mindennapi lehűlést tapasztalhattak az USA nyugati és középső vidékein élők ezekben a napokban. Észak felől rendkívül hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg érte el a térséget, így egy csapásra télies idő váltotta a nyári meleget, sok helyen havazás, hóvihar társult a hidegbetöréshez.

A 850 hPa-os főizobárszint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérséklete és a tengerszintre átszámított légnyomás alakulása Észak-Amerikában csütörtök 12 UTC-kor a GFS modell szerint (forrás: WXCharts.com)

 

Animáción az USA középső és nyugati államait érintő lehűlés (forrás: Meteociel.fr)

A közép-nyugati térségben található Denverben szerda délután még 28 fokot mutatott a hőmérő, majd az esti órákban megérkezett a hidegfront, csütörtök délelőttre

35 fokot esett vissza a hőmérséklet, 

miközben sűrű havazás vette kezdetét. A metropoliszban így egy nap alatt téli hideg váltotta az előző napi nyárias meleget, a hőmérséklet csütörtök délelőtt érte el mélypontját, -7 fokig hűlt a levegő

Forrás: Infoclimat.fr

Forrás: CDPHE

Tamaskls fotói Denverből, köszönjük!

A dolog külön érdekessége, hogy amilyen gyorsan jött a hideg, olyan gyorsan távozik is, a hét legvégétől visszatérnek a 20 fok körüli maximumok.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |