illusztráció illusztráció

Hidegbetörés Karácsonykor?

Szerda éjjel módosultak a jövõ heti elõrejelzések, egy hidegbetörés miatt újra nõni kezdett a fehér karácsony esélye (20-30%).

Habár pár napja még esélytelennek látszott, a legfrissebb elõrejelzések szerint mégis van némi remény arra, hogy a jövõ szerdai szentestén fehérbe öltözzön a táj. Idõjárásunkat a következõ napokban egy mediterrán ciklon határozza meg, mely sokfelé okoz majd kiadós esõt, záport. Pénteken egy hidegcsepp érkezik fölénk, melynek hatására a hegyekben havazásra, máshol havas esõre, esõre számíthatunk. Érdemes megtekinteni a bécsi elõrejelzést, ott holnap 20-30 cm hó lehullására számítanak (sötétkék oszlopok), ebbõl egy kevés átnyúlhat az osztrák határon (Sopron, Mosonmagyaróvár).

A jövõ héten Nyugat-Európa felett kialakulni látszódik az ún. blocking-anticiklon, mely távol tartja hazánktól az enyhe óceáni levegõt, és szabad utat enged az északi hideg betörésének. A jelenleg hétfõ estére számított hidegbetörés után kedden hulló csapadék mennyisége és halmazállapota bizonytalan, jóllehet pont ettõl függ, hogy netán mégis fehér lesz-e az idei karácsony.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés