Hidegfront, lehűlés, hózáporok

| 2017. november 16. 12:27 | Frissítve:

Az átvonult hidegfront pár fokos lehűlést hozott, hétfőn északkeleten hózáporok is jöhetnek.

Szombatra virradóra északnyugat felől hidegfront érte el az országot, amely mögött egy-két napig hidegebb, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak térségünkbe, így néhány fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn 

hózáporok is kialakulhatnak.

A front már péntek délutántól sokfelé okozott kisebb esőt, éjjel a magasabb hegycsúcsokon havas esőt, a Kékestetőn kisebb havazást is, majd szombat napközben a felhő- és csapadékmező kelet, délkelet felé távozott, mögötte északnyugat felől egyre többfelé kisütött a nap. 

A többfelé gyengén fagyos reggel után vasárnap 5 és 10 fok között alakult a csúcshőmérséklet. A kissé szeles időben a gyakran megnövekvő felhőzetből többfelé eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon hózápor is előfordult.

Ráduly László tavaly november végén készült fotója, köszönjük!

Hétfő hajnalban már sokfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, északkeleten a reggeli órákban havazásba, hózáporokra válthat át a csapadék. Napközben gyakran lesz erős a szél, a felhőátvonulásokból a záporok mellett hózáporok is kialakulhatnak, és délutánra csupán 5-10 fokig melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink itt tekinthetők meg.
Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.
  • Esős, szeles napokkal folytatódik a hét Leginkább eső formájában számíthatunk csapadékra, a borongós, késő őszies hangulatú idő a hét végéig kitart.
  • Melegrekord viharkárokkal Kedden Drávaszabolcson 18,8 fokot mért az OMSZ, ezzel új melegrekord született. Északnyugaton hajnalig több helyen is károkat okozott a szélvihar.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak