Hidegfront rontja el a kellemes időt

| 2015. szeptember 22. 11:52 | Frissítve:
Csütörtökre egy hidegfront érkezik, mely meghatározza a további napok időjárást, csapadékot, zivatarokat, szelet és lehűlést hoz.

Csütörtöktől kezdve változás áll be időjárásunkban egytérségünket elérő hidegfrontnak köszönhetően. Így a hét további részében csapadékosra fordul az idő, többfelé kell számítani az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra, mely csapadékhajlam csak vasárnap csökkenhet valamelyest, de még azon a napon is számítani kell helyenként eső, záporok kialakulására. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat ezekben a napokban. Az északi, északnyugati szél is meghatározó lesz, a Dunántúlon gyakran erős, olykor viharos lökések is előfordulhatnak, de ugyanúgy szeles időre van kilátás időnként az északkeleti tájakon is.

Visszaesik a hőmérséklet is

A felhősebb, szelesebb időnek köszönhetően viszont enyhébbek lesznek a hajnalok, de a nappali felmelegedés fokozatosan mérséklődni fog. Csütörtökön a nyugati tájakon már 20 fok alatt maradhatnak a maximumok, ezzel szemben a középső és keleti tájakon még 25 fok feletti értékek is előfordulhatnak. Pénteken a Dunántúl nagy részén már nem fogja elérni a csúcshőmérséklet a 20 fokot, de keleten, északkeleten még 23-24 fok köré melegedhet a levegő. A hétvégére tovább csökken a hőmérséklet, helyenként 15 fok alatt maradhat a hőmérséklet a délutáni órákban is, és csak kevés helyen mérhetünk majd 20 fok körüli maximumokat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |