Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Időnként elered az eső

Szombaton kezdetben helyenként, délután egyre nagyobb területen várható csapadék eső, záporok formájában, az Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. Havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és néhol az északi tájakon számíthatunk, de kezdetben ezeken a tájakon is eső, havas eső lehet a jellemző. A Dunántúlon helyenként átmenetileg ónos eső is eshet. Egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, a havazással érintett dunántúli tájakon emiatt hófúvás is kialakulhat. Keleten, délkeleten még a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős. Reggelre sokfelé pára, köd képződik. Hajnalban -1 és +11 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a maximumok 0 és 18 fok között alakulhatnak, délen, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de északon, északkeleten és keleten több felhő lehet az égen, és ezeken a tájakon hózáporok, illetve kisebb havazás is kialakulhat. Reggel még a Dunántúl déli tájain is szállingózhat a hó. Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn említésre méltó csapadék sehol sem valószínű, és sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. A Dunántúlon megélénkül, megerősödik a déli-délkeleti szél. Reggel helyenként akár -10 fok alatti minimumokat is mutathatnak a hőmérők. Kora délután -3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden napközben északon helyenként kisebb havazás kialakulhat, az esti órákban pedig nyugatra érkezhet eső. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. A maximumok -1 és +9 fok között alakulhatnak. A jelenlegi számítások szerint szerdán több tájegységünkön ismét kialakuhat eső, havas eső és havazás is. Nyugaton feltámadhat a szél. 0 és 8 fok közé melegedhet napközben a levegő.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:05)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet, esernyő
Meleg, téli öltözet, esernyő
Hirdetés
2 Sz
4
1
jeles nap
3 V
-2
-7
jeles nap
4 H
5 K
3
-8
6 Sz
3
-4
jeles nap
7 Cs
2
-5
8 P
2
-7
9 Sz
2
-6
10 V
2
-6
jeles nap
11 H
2
-5
12 K
3
-5
13 Sz
2
-5
jeles nap
14 Cs
2
-5
15 P
3
-5
16 Sz
3
-4
17 V
1
-5
jeles nap
18 H
1
-5
19 K
1
-4
20 Sz
0
-5
21 Cs
2
-4
jeles nap
22 P
3
-3
23 Sz
6
0

Hójelentés

Bánkút 12 cm
Eplény 10 cm
Kékestető 22 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 4 cm

Nyugaton, északnyugaton havazhat

Szombaton havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és néhol az északi tájakon számíthatunk, említésre méltó friss hótakaró nyugaton, északnyugaton alakulhat ki. A havazással érintett dunántúli tájakon hófúvásra is számítani kell a feltámadó északnyugati szél miatt.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfront érkezik északnyugat felől, így egyre többfelé kerülhetnek előtérbe a hidegfronti jellegű tünetek.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi fájdalmak is.

A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a felhős, csapadékos idő miatt romolhat hangulatunk, közérzetünk.

Öltözzünk melegen, téliesen, illetve rétegesen, ugyanis sokfelé hideg, szeles idő várható.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton sokfelé várható csapadék eső, záporok formájában, az Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt.

Havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és néhol az északi tájakon számíthatunk, a Dunántúlon helyenként átmenetileg ónos eső is eshet.

Emiatt vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők, helyenként vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést, jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok, viszont a havazással és ónos esővel érintett tájakon jeges, havas, latyakos, rendkívül csúszós utakra kell készülni, így ezeken a tájakon aki teheti, inkább ne induljon útnak.

Sokfelé lesz élénk, erős, helyenként viharos a szél, így jelentősen romolhat a járművek menetstabilitása, a havazással érintett dunántúli tájakon pedig hófúvás is kialakulhat, hótorlaszok is keletkezhetnek az utakon.

Útnak indulás előtt mindenképp tájékozódjunk az útviszonyokról! Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződik, mely korlátozott látási viszonyokat okoz.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet