Hidegfront vonult át

| 2013. október 16. 8:06 | Frissítve:
Keletre helyenként 30-40 mm csapadékot, a Dunántúlra 80-100 kilométer/órás szelet hozott.

100 km/óra fölött Fonyódon (22:48): Fonyódon másodperces szélmérőnk 22 óra 25 perckor 102 km/órás lökést rögzített!

Frissítve (20:35) Nem sokkal este 8 óra előtt már 70-80 km-es alapszelet, és 90 km/óra feletti lökéseket mértek másodperces szélmérőink Fonyódon és Budapesten, de Keszthelytől Siófokig jellemző a 70-80 km/órás szélvihar. Másodperces szélmérőinken jól látható a lökések fel- és lefutása, melyet széltérképünkön az adott mérési pont fölé navigálva a kurzorral tekinthetünk meg.

Széltérképünk >>

17:47 - Fát döntött a szél az M7-esre Szababattyánnál, a Siófok felé tartó oldalon, egy sáv járható - írja az MTI.

 

(Korábban)

Szerda délután  - Megérkezett térségünkbe az a hidegfront, melynek érkezését már jó pár nappal ezelőtt előre vetítették a számítógépes modellek. A keleti, északkeleti megyékben helyenként zivatarok hívják fel a figyelmet a front érkezésére, de máshol is egyre többfelé nyílnak meg az ég csatornái. Ráadásul a Dunántúlon és a főváros környezetében már többfelé viharossá fokozódott az északnyugati szél, az eddigi legerősebb lökést, 91 km/órát Fonyódon elhelyezett másodperces szélmérőnk rögzítette nem sokkal fél 6 előtt.

A front a nap folyamán többfelé okoz majd jelentős mennyiségű csapadékot, elsősorban a keleti megyékben helyenként akár 30-40 mm-t is elérheti a lehulló eső mennyisége, miközben a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések a késő délutáni, esti órákban főként a Balaton környékén és a Bakonyban akár a 80-100 kilométer/órát is elérhetik. Hűvös, szeles, csapadékos nap elébe nézünk.

Csütörtökre ez a front elvonul, megszűnik a csapadék, a szél is fokozatosan mérséklődni kezd, bár még többfelé lesz élénk, a Dunántúlon helyenként erős.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |