Hidegrekord dőlt

| 2011. május 6. 9:16 | Frissítve:
Pénteken a fővárosban 125 éves rekord dőlt meg, szombaton egy tizeden múlt, hogy újabb rekord dőljön.

Nem dőlt újabb rekord (szombat, 10:00): Nem sokon, mindössze egy tizeden múlt, hogy megdőljön a mai hidegrekord: az OMSZ Zabaron -2.2 fokot mért, míg Időképes észlelőnk Mihálygergén szintén -2.2 fokot regisztrált. Az eddig rekordot holtversenyben tartja Kékestető (1957) és Gagyvendégi (1999) -2.3°C-kal. 

Sokan fázhattak - vagy éppen gyönyörködhettek a deres fűszálakban - ma reggel a munkába induláskor, hajnalban ugyanis országszerte fagypont közelébe csökkentek a hőmérsékletek, a várakozásoknak megfelelően pedig az 1999-es hidegrekord is megdőlt: az OMSZ műszerei Zabarban hajnalban -4.2 °C-ot, azaz több mint 2 fokkal hidegebbet mértek az eddigi rekordnál.

Ezen túlmenően az országban még 8 másik ponton is alacsonyabb értékeket mértek a korábbi rekordnál, a fővárosban 125 éves rekord dőlt meg: 1886-ban 1.8 °C-ot, míg a mai napon Ferihegyen 1,3 °C-ot mértek. 

Az Időkép műszerei is több helyen regisztráltak -1.9 fok alatti értékeket, melyek szerint a leghidegebb Mihálygergén és Boldogkőváralján volt.

Szombaton hajnalban az északkeleti területeken még fagypont alá csökkenhetnek a hőmérsékletek, de az országban továbbra is többfelé számíthatunk talajmenti fagyra.


hirdetés


Cimkék:


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |