Balaton vonaton! (X)

| 2017. július 10. 17:45 | Frissítve:
Idén nyáron is számos járattípus közül választhat, aki a Balatonra vonattal utazik. Augusztus 27-ig korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity kocsik, hétvégén pluszvonatok és kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat.

Északi part

Ha északi part, akkor Kék Hullám! A Budapestről Tapolcáig kétóránként közlekedő sebesvonatok Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban, Balatonfüred és Tapolca között pedig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A vonatokon légkondicionált InterCity és minimum 16 kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsi is található. A Kék Hullámmal Budapestről Balatonfüredre 1 óra 52 perc az út.

 

A Budapestről Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A Tekergőkön felújított, kényelmes kocsikban utazhatunk, és 16-31 kerékpár elhelyezésére van lehetőség. 

 

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok is közlekednek. Hétvégén a Balatonra Budapest-Déliből 6:35 és 18:35 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A korszerű motorvonatokon 4-12 kerékpár szállítható. 

 

 

Déli part

A Balaton expressz vonatok Budapest-Déli és Keszthely között kétóránként közlekednek, a tó partján csak a forgalmas állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A vonaton minden utazónak biztosított a garantált ülőhely, akár a légkondicionált, kényelmes InterCity kocsik egyikében. A helybiztosítás a kerékpárokra is vonatkozik, az expressz vonaton 28 bicikli szállítható. 

 

Ha bringával utazunk, válasszuk a Budapest és Nagykanizsa között kétóránként közlekedő Déli-parti sebesvonatokat, melyekben nagy befogadóképességű, 28 férőhelyes kerékpárszállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján mindenhol megállnak, így a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető.

 

A hétvégén közlekedő Siófoki FLIRT gyorsvonatok légkondicionált, alacsonypadlós járatok. A vonat első része Balatonszentgyörgyig közlekedik, Balatonszárszóig csak Kelenföldön, Szabadifürdőn és Siófokon áll meg, Balatonszárszótól minden állomáson és megállóhelyen. A vonat második része Balatonszemesig közlekedik, Siófoktól minden állomáson és megállóhelyen megáll. A menetidő Budapestről Siófokra 1 óra 11 perc. 

További infókért látogass a mavcsoport.hu-ra. (X)


hirdetés


Cimkék:

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |