Hó, hó, hó

| 2010. január 21. 10:04 | Frissítve:
Kelet felől újabb csapadéksáv terítette be országunkat, többfelé havazik, a lepel-5 cm-es friss hóréteg most nem bénította meg a közlekedést.

SzegedAz elmúlt 24 óra újabb országos havazást hozott magával, melyet egy a középpontjával a Fekete-tenger fölött örvénylő, már gyengülő fázisában lévő ciklon okozott.

Tegnap és az éjszakai órákban főleg a keleti, északkeleti megyékben havazott, majd a csapadéksáv fokozatosan nyugat felé helyeződött át, így a középső és nyugati országrészben is egyre többfelé kezdett el havazni. Az esti órákban a havazás megkezdése előtt a főváros délnyugati, déli térségében még ónos eső, ónos szitálás is észlelhető volt. A nap folyamán még főleg a dunántúli területeken számíthatunk jelentősebb havazásra, ott összességében 2-5 cm, bizonyos területeken akár 10 cm-t meghaladó friss hó is kialakulhat.Bana

Időkép >> Hótérkép >>>

A közlekedés ugyan országszerte lelassult csütörtök reggelre, azonban a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat. A csapadékos helyeken a fő- és mellékutak mindenütt havasak, latyakosak - közölte az Útinform.

A Dunántúlon helyenként a megélénkülő szél felkaphatja a havat, ezzel gyenge hófúvást okozva tovább ronthatja a közlekedési feltételeket.

Szerencsére eddig csak egy komolyabb balesetről érkezett jelentés, Csongrád megyében egy Olaszországból hazafelé tartó, turistákat szállító busz csúszott az árokba.

A vasúti közlekedésben szerencsére nincsenek nagyobb késések, egyedül a Budapest-Vác vonalon várakozhatunk 5-6 percig a vonatokra.

Forrás: Útinform, MÁV


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |