Hóhelyzet

| 2008. november 25. 10:40 | Frissítve:
A hétfő esti-éjszakai havazást követően néhol 20 centi hó is leesett. Körkép hazánkból, képekkel.
Hétfőn délután 2 óra körül kezdődött meg Közép-Magyarországon a havazás, nem sokkal később a Dunántúli területeken is eleredt a hó, a délebbi részeken havaseső, eső esett. Másodfokú hóriasztás volt érvényben: néhány óra alatt 5, egy nap alatt pedig akár 10 centimétert is elérő hó hullhatott. Az előrejelzés be is vált, Budapesten a kedd reggelig tartó havazásban 5-10, a Nógrádban 15-20 cm hó esett.

A kiadós hóhullást egy genovai ciklon nevű mediterrán ciklonnak köszönhetjük, e képződmény az Alpoktól délre, a Genovai-öböl közelében szokott keletkezni, és a legtöbb esetben északkelet felé mozogva okoz kiadósabb csapadékot, télen többnyire havazást térségünkben.

Bár az utakat folyamatosan sózzák, azok egyelőre latyakosak, vezetésnél legyünk körültekintőek. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy nincs elzárt település Magyarországon, boldogulnak a hó eltakarításával. Három baleset történt az éjszaka, az M3-ason egy tartálykocsi fordult az árokba, a 4-es úton teherautó, Pilisvörösváron pedig Volán-busz csúszott meg. A tűzoltók összesen 60 helyre vonultak ki autómentésre. Kisebb fennakadások vannak a miskolci tömegközlekedésben. [origo]

hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |