Hózáporok érkeztek

| 2012. december 6. 15:24 | Frissítve:
Hidegfront érkezik, északnyugaton már megjelentek az első hózáporok. Sok helyen ködös az idő.

-10 fok közelében (22:40): A havas, derült tájakon - főként Pest megyében és Heves, valamint Nógrád megye egy részén -5 és -10 fok közé csökkent a hőmérséklet. Az utak továbbra is csúsznak, közlekedjünk nagyon óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Lelassult a közlekedés (21:00): A hidegfrontot kísérő hózáporok gyorsan jöttek, majd hasonló sebességgel távoztak is: főleg a fővárosban és annak környékén hagytak maguk után 1-2 centis hólepelt, ezzel gondot okozva a közlekedőknek is. Budapesten többfelé hosszú sorok alakultak ki a jeges, havas utakon.

Intenzív hózápor Budapesten (16:55): A Balaton-Budapest-Salgótarján vonalon jár a front, melynek mentén intenzív gócokban havazik. A fővárosban sűrű pelyhes hózápor van. Jobbra Juhász Péter felvétele Tatabányáról, köszönjük!

Fagyosan indult a reggel, a legtöbb helyen ködösen folytatódott a délelőtt, majd lassan elér bennünket északnyugat felől egy hidegfront: ehhez kapcsolódóan a Dunántúl északi felén, a határ mentén már megjelentek az első, változó intenzitású hózáporok, melyeket Pozsonyban található, tűsugaras radarunk is szépen lát. A határszélen helyenként szállingózik a hó.

Pozsonyban kihelyezett webkameránk felvételein is szépen láthatóak a konvektív gócok:

Közben a Dunántúl déli felén, valamint a Duna-Tisza közén továbbra is ködös az idő, ráadásul a hóval borított tájakon mindössze -3 és -6 fok közé melegedett a levegő.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |