illusztráció illusztráció

Hűvösebb hétvége, szeles idő

Hűvösebb, szeles hétvége vár ránk helyenként kisebb esővel, záporokkal, majd hétfőn újabb hidegfront jöhet.

Hűvösebb, szeles hétvége

Szombaton a csapadék egyre-inkább kelet felé szorul, és napközben már csak a keleti, délkeleti tájakon lehet kisebb eső, máshol legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Eközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap. Viharos marad az északi, északnyugati szél, mely csak a késő esti illusztrációórákban veszít valamelyest erejéből, de akkor is sok helyen kell még erős lökésekre számítani. Hajnalban a nyugati tájakon, ahol a felhőzet szakadozottabbá válik, 5 fok körüli minimumokat mérhetünk, keleten viszont pár fokkal enyhébb lesz az idő a reggeli órákban. Mérséklődik a nappali felmelegedés, 10-14 fok közötti értékekre van kilátás.

Vasárnap a változóan felhős időben helyenként számíthatunk esőre, záporokra. A szél tovább veszít erejéből, csak kevés helyen lehetnek erős lökések. Hajnalban nyugaton gyenge talajmenti fagy előfordulhat, máshol 1-6 fok közé csökken a hőmérséklet, nappal pedig 10-16 fok közé melegszik a levegő.

Újabb hidegfront jöhet

illusztrációA jövő hét első napjaiban sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, ugyanis hétfőn újabb hidegfront érkezhet. Ennek köszönhetően ismét többfelé viharossá fokozódik a szél. Északon, északkeleten hűvös időre van kilátás, délnyugaton viszont 16-18 fokot is mérhetünk.

Folyamatoan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés