illusztráció illusztráció

Idén egy hónappal hamarabb zöldült ki a természet

Webkameráinkon mutatjuk meg, hogy ugyanazon áprilisi napokon mennyivel volt zöldebb idén a táj a tavalyi állapothoz képest.

Április az a hónap, amikor egyre több fa, növény bontja ki leveleit és fokozatosan felveszi zöld ruháját a természet. Az idei tavasz azonban gyakorlatilag februárban elkezdődött az átlagosnál jóval melegebb időjárásnak köszönhetően.

A hőmérséklet mellett a növények számára kulcsfontosságú talajnedvesség is rendelkezésre állt a kissé csapadékosabb télnek köszönhetően. Ennek eredményeként

már április elejére, a tavalyi évhez képest 3-4 héttel korábban zöld lombkoronát kaptak a fák és olyan növények is virágzanak, amelyek rendszerint később bontják ki szirmaikat.

Most webkameráink felvételein is megmutatjuk mennyivel előrébb tart a táj kizöldülése a tavalyi év ezen időszakához viszonyítva. Az alábbi videós összeállításon az április 5-6. napok felvételeit hasonlítottuk össze a 2023-as év ugyanezen napjaival, az eredmény pedig önmagáért beszél:

Webkamerák: Óbuda (Vass Csaba), Szob (Ipolykapu Kemping), Prédikálószék (Pilisi Parkerdő), Széchenyi-hegy (Antenna Hungária Zrt.)

 

Borítókép: Gabigo

 

Szavazás

Te is tapasztaltad ezt a környékeden?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés