Igazi nyári idő jön

| 2015. május 31. 22:33 | Frissítve:
Sok napsütést, 30 fokos délutánokat tartogat június első hete. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

A meteorológiai nyár első hete remek, napos, meleg időt hoz, ugyanakkor többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, nem árt óvatosnak lenni a napozással!

Sok napsütés, 30 fok vár ránk a héten

Gyakorlatilag egész héten sok lesz a napsütés, egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak a hét első napjaiban alakulhat ki helyenként, ezt követően azonban felhő is alig fogja zavarni a napsütést. Csütörtökön ugyan egy nagyon gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat, de ezt is inkább csak a megélénkülő északias szél jelezheti, az időjárás jellegében és a hőmérsékletben lényeges változás nem várható. Hajnalonként általában 12 és 18 fok közé hűl a levegő, míg napközben egyre inkább 30 fok körüli, helyenként kevéssel 30 fok fölötti hőmérsékleti értékek válnak meghatározóvá.

Vigyázat, könnyen leéghetünk!

Ebben az időjárási helyzetben, illetve a magas napállásnak köszönhetően délelőtt 11 és délután 3 óra között szinte az egész országban erős, többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ha tehetjük, ebben az időszakban húzódjunk árnyékba, illetve hordjunk szalmakalapot, óvjuk magas faktorszámú fényvédő krémekkel testünket a leégés ellen! A meleg időben ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékvbevitelről sem!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |