illusztráció illusztráció

Így zajlott a Kékszalag futam

Folyamatosan követhettük a versenyt és körülményeit a BAHART és a SmartWifi által üzemeltetett kameráinkon.

Nem sokkal 3 óra után féltávnál tartottak az élen haladó versenyzők, de a Balaton keleti medencéjében addig már mindenki megtette az első fordulót. Az idő kedvezett a vitorlások számára, hiszen a növekvő gomolyfelhőzet ellenére gyönyörű napsütés kísérte útjukat. 

A táv Balatonfüredről indult keleti irányba, majd Balatonkenese érintésével Siófok felé folytatódott. Innen a következő állomás Keszthely volt, ahonnan a versenyzők Balatonfüredre visszatérve fejezték be a futamot.

A versenyt kameráink is közvetítették, erről bővebben a délelőtt folyamán írtunk. A megvalósítást, illetve az internet-kapcsolatot a mozgó hajók fedélzetén, a kikötőkben, sőt, a part mentén is sok helyen az ingyenes, „SmartWifi” szolgáltatást nyújtó Incom Technologies tette lehetővé – míg a hajók fedélzetén történő elhelyezést a Balatoni Hajózási Zrt.-nek köszönhetjük.

A kamerák élőképei, GPS pozíciói (és archívumai) itt érhetők el –

Siófok katamarán | Fonyód hajó | Füred katamarán

illusztráció

illusztráció

illusztráció

illusztráció

Üzemeltető: Incom Technologies Kft.

A szokásosnál is nagyobb volt a tömeg siófoki kameránk látképén. A fürdőzők egészen közelről követhették nyomon a verseny ezen szakaszát. Nem sokkal később Fonyód térségét is elérte a mezőny java.

Üzemeltető: Hotel Lido Siófok

Borítókép: Siófoki katamarán hajó (Incom Technologies Kft.)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés