Inkább november, mint január

| 2015. január 19. 12:46 | Frissítve:
Szomorkás, lehangoló időjárást hoznak a következő napok, esőre is több alkalommal számíthatunk.

Továbbra sem jön az igazi tél, szürke, nyomasztó időjárás várható a következő napokban is, a napsütést jó ideig mellőznünk kell.

Borongósan, többfelé esősen indult a hétfői nap is, ugyanakkor ebben az egyhangú helyzetben is képes az időjárás néha látványos dolgokat produkálni, amit a Pécsi TV-toronnyal közösen működtetett webkameránknak sikerült is megörökíteni:

Alacsonyan szálló felhők látványos örvénylése a Mecsek fölött

Kedden is maradnak a felhők, ráadásul reggelre többfelé pára, köd képződik, így bizony a közlekedőknek hirtelen lecsökkenő látástávolsággal kell számolniuk, ráadásul északon, északkeleten egész nap ködös maradhat a levegő. Kezdetben északkeleten fordulhat elő gyenge eső, szitálás, majd estétől délnyugat felől kell számítani ismét egyre többfelé csapadékra. Nem lesz viszont hideg, hajnalban 0 és +5, délután pedig 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hó helyett az eső fog esni

A hét közepén sem várható számottevő változás, hazánk nagy részén borongós, párás, amolyan igazi novemberi hangulatú időre készülhetünk. Szerdán várhatóan kevesebb, majd csütörtökön ismét több helyen szükség lesz az esernyőkre, emellett a keletire, délkeletire forduló szél is feltámad, északnyugaton és az Alföld déli részén csütörtökön akár erős lökések is lehetnek. Marad viszont az enyhe idő, a hajnalok továbbra is nagyrészt fagymentesek lesznek, délutánonként pedig 5 és 11 fok közé melegszik a levegő, ezen belül a melegebb a délkeleti tájakon várható.

Az enyhe idő hatására egyébként egyes kora tavaszi allergén növények pollenszórása már január elején elkezdődött - olvashatjuk a Híradó weboldalán. A mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából egyelőre jellemzően csak egy-egy szem van jelen a levegőben.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |