illusztráció illusztráció

Inkább november, mint január

Szomorkás, lehangoló időjárást hoznak a következő napok, esőre is több alkalommal számíthatunk.

Továbbra sem jön az igazi tél, szürke, nyomasztó időjárás várható a következő napokban is, a napsütést jó ideig mellőznünk kell.

Borongósan, többfelé esősen indult a hétfői nap is, ugyanakkor ebben az egyhangú helyzetben is képes az időjárás néha látványos dolgokat produkálni, amit a Pécsi TV-toronnyal közösen működtetett webkameránknak sikerült is megörökíteni:

Alacsonyan szálló felhők látványos örvénylése a Mecsek fölött

Kedden is maradnak a felhők, ráadásul reggelre többfelé pára, köd képződik, így bizony a közlekedőknek hirtelen lecsökkenő látástávolsággal kell számolniuk, ráadásul északon, északkeleten egész nap ködös maradhat a levegő. Kezdetben északkeleten fordulhat elő gyenge eső, szitálás, majd estétől délnyugat felől kell számítani ismét egyre többfelé csapadékra. Nem lesz viszont hideg, hajnalban 0 és +5, délután pedig 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hó helyett az eső fog esni

illusztrációA hét közepén sem várható számottevő változás, hazánk nagy részén borongós, párás, amolyan igazi novemberi hangulatú időre készülhetünk. Szerdán várhatóan kevesebb, majd csütörtökön ismét több helyen szükség lesz az esernyőkre, emellett a keletire, délkeletire forduló szél is feltámad, északnyugaton és az Alföld déli részén csütörtökön akár erős lökések is lehetnek. Marad viszont az enyhe idő, a hajnalok továbbra is nagyrészt fagymentesek lesznek, délutánonként pedig 5 és 11 fok közé melegszik a levegő, ezen belül a melegebb a délkeleti tájakon várható.

Az enyhe idő hatására egyébként egyes kora tavaszi allergén növények pollenszórása már január elején elkezdődött - olvashatjuk a Híradó weboldalán. A mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából egyelőre jellemzően csak egy-egy szem van jelen a levegőben.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés