Tetőzött a Rába

| 2014. február 18. 11:57 | Frissítve:
443 cm-en tetőzött a Rába, a harmadfokú árvízvédelmi készültséget is el kellett rendelni.

Frissítve: A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Rába körmendi szakaszán kedd délután, a folyón hosszabban elnyúló tetőzést vártak. 443 cm volt a legmagamasabb vízállás, azonban szerda délelőtt 10 órára már 60 cm-t apadt a folyó vízszintje, így a készültségi fokozatot is mérsékelték, már csak elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Korábban:

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rábán Körmendnél kedden reggel. Készültség van a Láhn-, a Pinka- és a Vörös-patak töltésein is. Kedden reggel a Rába vízszintje Körmendnél elérte a 388 cm-es magasságot, és tovább árad. Az elmúlt másfél napban a térségben, valamint a folyók és a patakok vízgyűjtőin jelentősebb mennyiségű csapadék esett. Szentgotthárdnál ugyanakkor már folyamatos az apadás, ott megszüntették a készültséget. Az elmúlt héten is árhullám vonult le a térség folyóin, akkor a harmadfokú árvízvédelmi készültséget is el kellett rendelni.

Jobbra: Bedocsgyula nevű felhasználónk fotója, a múlt héten is áradt a Rába Körmendnél. Köszönjük a képet!

Az Utinform tájékoztatása szerint Vas megyében teljes útzár van az áradás miatt a Csörötnek-Vasszentmihály, a Csörötnek-Rönök, a Rátót-Rábagyarmat és a Molnaszecsőd- Döröske közötti útszakaszokon. Továbbra sem lehet közlekedni a Nádasd és Halogy közötti útszakaszon, valamint Pinkamindszentet az országhatárral összekötő út egyes szakaszain belvíz miatt. Ugyanakkor a térségben több útszakaszon kell még számítani útszűkületre, sebességkorlátozásra, ezért útnak indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális helyzetről.

Forrás: MTI


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |