Jelentős lehűlés jön

| 2019. szeptember 12. 14:08 | Frissítve:
Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.

A következő napokban egy kiterjedt anticiklon határozza meg Európa időjárását. Ennek északi peremén hétfőig előbb melegebb, majd hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Jöjjenek a részletek!

Az ECMWF valószínűségi előrejelzéseinek átalaga hétfő délutánra vonatkozóan, melyen azt láthatjuk, hogy az átlaghoz képest mennyivel melegebb, hidegebb a kb. 1500 méter magasan elhelyezkedő levegő. Forrás: WXCharts.com

Markáns hidegfront érkezik

Kedden egy erős hidegfront érkezését valószínűsítik a legfrissebb előrejelzések. A fronthoz kevés csapadék is társulhat, ami leginkább záporok, néhol zivatarok formájában hullhat le napközben. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat. 18-28 fokra van kilátás.

Rippel Erik fotója

Az átvonuló front mögött hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A folytatásban legtöbb helyen napközben is 20 fok alatt alakulhat a hőmérséklet, a hajnali órákban pedig akár

talajmenti fagyok is előfordulhatnak

 a szélvédettebb helyeken.

Még vannak bizonytalanságok az előrejelzésekben, az idő előrehaladtával tisztább képet kaphatunk a lehűlés mértékéről, tér- és időbeli eloszlásáról. Érdemes követni előrejelzéseinket.

Borítókép. Feleday

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak