Karácsonykor helyenként havazás

| 2008. december 23. 11:12 | Frissítve:

Az idő előrehaladtával egyre bizonyosabbá vált, hogy a Szentestén csak az ország egyes tájain számíthatunk hóra.
Korábbi cikkeinkben már szót ejtettünk a Karácsony idõjárásárról, azonban ez idáig bizonytalanság volt a modellekben. A mai napra azonban egyre jobban körvonalazódik az ünnepek idõjárása.

Ezek alapján szerdán pár órás napsütés délkeleten várható, de délutánra ott is a felhõk kerülnek túlsúlyba. Az ország nagy részén többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az égbolt. Csapadékra a Dunántúlon a késõ délutáni óráktól lehet készülni. Eleinte inkább csak északnyugaton és nyugaton, majd egyre többfelé lesz esõ, havas esõ a keletibb területeken és a hegyekben inkább havazás. Szenteste fõleg a Dunántúl keleti felében – Barcs-Mosonmagyaróvártól keletre – és a Duna vonalában várható csapadék, mely síkvidéken elõreláthatóan jellemzõen esõ formájában ér földet, azonban 500 m felett és a keletibb tájakon már inkább hó valószínû. A pozitív hõmérsékletek véget síkvidéken lepel-2 cm hó hullhat, magasabban azonban – a Pilisben és a Bakonyban – akár 5 cm hóréteget is mérhetünk majd.
Fehér Karácsony tehát az ország kis részén várható csupán.

Csütörtökön reggelre csökken a csapadékhajlam, gyenge havas esõ már nyugaton fordulhat elõ. Napközben északkelet felõl lassan felszakadozik a felhõzet és nyugodt, egyre naposabb idõre lehet számítani. A mérsékelt északkeleti szélben a reggeli +1, -7 °C-ról általában 0, +2 °C-ig melegszik a levegõ.

Pénteken, Karácsony második napján eleinte még többfelé lesz erõsen felhõs az égbolt, de csak néhol lehet kisebb hószállingózás, számottevõ mennyiségû csapadék nem lesz. Délután már szép napos idõ várható. Az igen hideg hajnalt követõen nappal sem lesz több +1 °C-nál.

Friss idõjárás-elõrejelzésünket itt olvashatják el. A hótérképünk pedig az aktuális hóhelyzetrõl ad tájékoztatást.

Karácsonyi és havas képeiket szívesen fogadjuk a képtárunkba.Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Havazás váltotta az esőt délnyugaton és északon Péntek éjjel a délnyugati és az északi tájakon váltotta fel az esőt havazás, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak