Keddre hidegfront hoz lehűlést

| 2017. szeptember 10. 10:54 | Frissítve:

Keddre virradóra záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel és lehűléssel hidegfront éri el az országot.

A meleg hétfői napot követően keddre hidegfront érkezik, ezzel együtt

jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A front már keddre virradóra megérkezik, így hajnalban több helyen, napközben egyre inkább az ország keleti, északkeleti részén várható záporok, zivatarok kialakulása, de kisebb eső, zápor bárhol nyugatabbra is előfordulhat.

Feltámad az északnyugatira, keleten a nyugatira forduló szél, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A fronttal együtt lehűlés is érkezik, helyenként a 20 fokot sem érik el a maximumok, keleten ugyanakkor még 23-24 fok közelébe melegedhet a levegő.

Szabó Viktória fotója, köszönjük!

Szerdára távozik a front

Szerdára a front kelet felé távozik, így felszakadozik a felhőzet, országszerte több órára kisüt a nap, csapadék napközben már nem valószínű, legfeljebb reggel lehet még gyenge eső a Tiszántúlon. A nyugati, délnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hűvös hajnalt követően délután kellemes tartományban, 20 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön szeles, de meleg időre van kilátás, délután 24-28 fokot mérhetünk, majd a késő délutáni, esti órákban északnyugat felől újabb hidegfront érkezhet.

Borítókép: Pócsai Sándor
Kapcsolódó hírek

  • Élő: Péntekig is elhúzódhat a havzás Megérkezett a mediterrán ciklon, mely a következő napokban kiadós mennyiségű havat hoz a Dunántúlra.
  • Itt a februári tél A hétfői hullámzó hidegfront után kedden mediterrán ciklon érkezik, az ország nagy részén havazás valószínű.
  • Hózáporos vasárnap Erőteljes gomolyfelhő-képződés indult be, szórványosan hózáporok, jégdarazáporok színesítették a vasárnap délután időjárását.
  • Visszatért a tél, nagy pelyhekben havazott Csapadékot, lehűlést hozott az északnyugatról érkezett hidegfront. Pénteken a dunántúli hegycsúcsokon, szombaton sokfelé hullott hó.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Riasztás

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak