Keddre hidegfront hoz lehűlést

Időkép | 2017. szeptember 10. 10:54 | Frissítve:

Keddre virradóra záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel és lehűléssel hidegfront éri el az országot.

A meleg hétfői napot követően keddre hidegfront érkezik, ezzel együtt

jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A front már keddre virradóra megérkezik, így hajnalban több helyen, napközben egyre inkább az ország keleti, északkeleti részén várható záporok, zivatarok kialakulása, de kisebb eső, zápor bárhol nyugatabbra is előfordulhat.

Feltámad az északnyugatira, keleten a nyugatira forduló szél, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A fronttal együtt lehűlés is érkezik, helyenként a 20 fokot sem érik el a maximumok, keleten ugyanakkor még 23-24 fok közelébe melegedhet a levegő.

Szabó Viktória fotója, köszönjük!

Szerdára távozik a front

Szerdára a front kelet felé távozik, így felszakadozik a felhőzet, országszerte több órára kisüt a nap, csapadék napközben már nem valószínű, legfeljebb reggel lehet még gyenge eső a Tiszántúlon. A nyugati, délnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hűvös hajnalt követően délután kellemes tartományban, 20 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön szeles, de meleg időre van kilátás, délután 24-28 fokot mérhetünk, majd a késő délutáni, esti órákban északnyugat felől újabb hidegfront érkezhet.

Borítókép: Pócsai Sándor
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

  • Csapadékos, őszi hétvége A hétvége sem hoz szárazabb időt, továbbra is szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra.
  • Nagy eső keleten Csütörtökön keleten, északkeleten kell nagy mennyiségű csapadékra számítani, helyenként 50 mm-nél is több eshet.
  • Zivatarszezon észlelőnk szemszögéből Lázár Endre mezőkövesdi észlelőnk képekkel, videóval színesített beszámolója a 2017-es konvektív szezonról.
  • Mammák, színes felhők A hidegfront távozásával keleten mammák díszítették az égboltot, máshol csodaszép színekben tündököltek a felhők.

Hozzászólások

  • Kicsit betegesek ezek a hidegfrontok, mert a szél és a hűvösebb idő rendre megérkezik 1-2 napra, de a várva várt csapadék soha sem érkezik, vagy nagy ritkán annyi, mint egy hajnali harmat...

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak