illusztráció illusztráció

Kelet felé távozik a csapadékos időt okozó légörvény

A helyenként 100 milliméternél is több csapadékot okozó hidegörvény lassanként kelet felé távolodik.

Szombaton a Dunántúli-dombságban, ma reggel pedig Budapest-Nagytétényben zúdult le néhány óra alatt 100 mm csapadék annak a hidegörvénynek köszönhetően, mely a következő napokban kelet felé távozik.

Kedden azonban főként a Tiszántúlon még többfelé csapadékosan indul a reggel, esőre, záporokra, zivatarokra egyaránt kell készülni az itt élőknek. Máshol egyre inkább a napsütés kerül előtérbe, a nap hátralévő részében csupán az Északi-középhegységben és keleten alakulhatnak ki elszórt jelleggel újabb záporok, zivatarok. Többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. Mérsékelten meleg időre, északkeleten 22-23, máshol 24-30 fokos maximumokra készülhetünk.

illusztráció

Friss időre ébredhetünk a következő reggeleken - Lőrincz Edit fotója Balatongyörökről

Friss lesz a szerda reggel, 10 és 17 fok közé hűl a levegő, így érdemes lesz kiszellőztetni az átmelegedett lakásokat. Napközben sem kell hőségtől tartani, kellemes tartományban, 24 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Keleten elszórtan még kialakulhatnak kisebb záporok, zivatarok, máshol a napos-gomolyfelhős időben nem várható számottevő csapadék. Marad viszont a szeles idő.

Csütörtökön és pénteken ismét friss időre ébredhetünk, délutánonként pedig 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják, de csak néhol alakulhatnak ki jelentéktelen záporok. A szél is veszít erejéből.

Borítókép: Kövesi Péter /Püspökladány/

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés