Hidegbetörés a láthatáron

| 2016. szeptember 29. 14:50 | Frissítve:
A jövő héten az ősz megmutatja morcosabb arcát is, szeles, egyre hidegebb, időnként csapadékos napok jönnek.

A kellemes vénasszonyok nyarának egy vasárnap délután érkező hidegfront vet véget. A Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még mindig mérhetünk majd 25-27 fok körüli maximumokat. A felhőzet fokozatosan megnövekszik, délután pedig a Dunántúlon már csapadékra is számítani kell eső, záporok formájában, de helyenként az ég is megdörrenhet. Az esti, éjszakai órákban a csapadékmező fokozatosan halad majd kelet felé. Délután északnyugaton már északnyugatira fordul a szél, mely megélénkül, helyenként megerősödik, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk szélfordulásra, feltámadó légmozgásra.

Morcos őszi idő

A jövő hét első két napján gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég, ismétlődő esőre, záporokra is számítani kell, főként kedden. Az nyugati-északnyugati szél tovább erősödik, bár hétfőn és kedden még csak kevés helyen lehetnek viharos széllökések, szerdán azonban kellemetlenül szeles lesz az idő az országban, a Dunántúlon a magasabban fekvő helyeken

akár 80 km/h körüli széllökések

is előfordulhatnak. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, hétfőn 14-22 fok közötti értékeket mérhetünk, kedden pedig újra sokfelé hideg lesz a reggel, és napközben mindössze 12-18 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint a hét közepén tovább hűl a levegő, kifejezetten szeles, már-már hideg, időnként csapadékos idő körvonalazódik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |