illusztráció illusztráció

Kibújt az első hóvirág

Az elmúlt napokban tapasztalható enyhülés hatására hazánkban egyre több helyen bújt ki hóvirág, a Balaton jege is elvékonyult.

illusztrációA hét elején hazánk több pontján is kibújt a földből a hóvirág, számos helyről fényképeket is küldtek olvasóink. A bal oldalt látható képet Ignácz Csaba észlelőnk készítette Kisújszálláson. Badacsonytomajon és Szeghalmon már Karácsonykor is kihajtott a tavasz hírnöke. A képek ide kattintva tekinthetőek meg.

Éreztette a hatását az enyhe időjárás a Balatonon is - az elmúlt napokban annyira elvékonyodott a jég, hogy arra lépni életveszélyes és tilos, a korábban kijelölt korcsolyapályákat bezárták (jobbra lent Lumi fényképe látható Tihanyból), holott egy héttel ezelőtt még vastag - bár néhol töredezett - jégtakaró borította a tavat (lásd balra lent, Zrabby fotóján).

A folytatásban eleinte erősen felhős égbolt, északon tartós ködfoltok, az évszakhoz képest enyhébb idő várható, majd naposabbra fordul az időjárás. Elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporokra, de jelentősebb csapadéktól nem kell tartanunk. Csütörtökön és pénteken élénk, szombaton akár erős lökések is kísérhetik majd a szelet.

illusztráció illusztráció

Kövessék figyelemmel naponta többször is frissülő előrejelzésünket!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés