illusztráció illusztráció

Kora nyárias idővel búcsúzik a május

A hét további napjaiban egyre kellemesebb, melegebb időre van kilátás, hétvégén már 26-28 fokot is mérhetünk.

Az eddigi felhős, csapadékos és többfelé hűvös időszak után a következő napokban egyre melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így a hétvégén sokat fog sütni a nap, csupán szombaton és vasárnap alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar egy gyenge, súroló hidegfront következtében.

Egyre több napsütés jön

Szombaton sok napsütésre van kilátás, inkább csak nyugaton, északnyugaton jelenhet meg több gomolyfelhő az égen a délutáni órákban, és alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar. Délután már 23 és 28 fok közötti értékeket olvashatunk le hőmérőinkről.

illusztráció

Vasárnap is hasonló lesz a helyzet, több órára kisüt a Nap, amit időnként gomolyfelhősödés zavarhat meg, és elszórtan egy-egy zápor, zivatar továbbra is előfordulhat. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős, és marad a kellemesen meleg, nyárias időjárás, a hajnali órák is jóval enyhébbnek ígérkeznek.

Magas UV-sugárzás várható

A napos időben ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére, a 11 és 15 óra közötti időszakban az UV-sugárzás ugyanis többfelé erős, helyenként nagyon erős fokozatot érhet el, így az érzékenyebb bőrűek megfelelő fényvédő krémek használata nélkül akár 10-15 perc alatt leéghetnek!

Az alapvetően napos, egyre melegebb nyári idő június első napjaiban is vendégünk marad.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés