Hirdetés
Narancs figyelmeztetés hőségre
Harmadfokú hőségriadó van érvényben
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Forróság

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor, zivatar legfeljebb csak elvétve fordulhat elő. Többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél. Hajnalban 13 és 23 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, északkeleten frissülhet fel jobban a levegő. Napközben kánikulára, forróságra számíthatunk, 31 és 40 fok közé melegszik a levegő, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol hevesebb viharok is lehetnek. Nyugaton, északnyugaton és északon már valamelyest mérséklődik a hőség, ezeken a tájakon 28-32 fok ígérkezik, máshol viszont még 33-38 fokot mutathatnak a hőmérők. A hajnal a legtöbb helyen még nem hoz igazi felfrissülést.

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják gomolyfelhők, és helyenként ezen a napon is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Mindenhol megszűnik a kibírhatatlan hőség, de még így is 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, futó zápor, zivatar legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 26 és 33 fok közé melegszik délutánra a levegő. Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, nagyobb eséllyel az ország déli tájain. Sokfelé élénk lesz az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 34 fok között alakulhat.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
21 P
37
18
jeles nap
22 Sz
35
22
jeles nap
23 V
32
19
jeles nap
24 H
31
19
jeles nap
25 K
32
17
26 Sz
30
19
jeles nap
27 Cs
30
18
28 P
31
18
29 Sz
32
19
30 V
33
19
1 H
32
19
2 K
31
18
3 Sz
31
17
4 Cs
30
17
5 P
31
17
6 Sz
32
17
7 V
31
18
8 H
30
17
9 K
28
17
10 Sz
29
16
11 Cs
27
16
12 P
30
17

Pollenjelentés

Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé közepes-magas szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul, néhol elérheti a magas szintet is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de országszerte kánikulára, hőségre számíthatunk, ami sokak szervezetét fogja megterhelni.

Különösen figyeljünk a gyermekekre és az idősekre! A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, szédülés, rosszullét is jelentkezhet, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek a migrénes panaszok, illetve keringési panaszok is előfordulhatnak.

A meleg éjszakákon sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor, zivatar legfeljebb csak elvétve fordulhat elő, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak nagyon kevés helyen találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal.

Többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A nagy melegben tompábbak lehetünk, lassabban reagálhatunk, emiatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Élénk lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 19-21, délután 34-36 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Helyenként élénk lehet a légmozgás. Pénteken 32 és 39, szombaton 27 és 34 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 26, Splitnél 26 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
35°C
felhős
38°C
felhős
36°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép