Közeleg Nesat

| 2011. szeptember 26. 15:26 | Frissítve:
Tájfun fenyegeti a Fülöp-szigeteket. 100 ezer embert kitelepítettek.

Az alábbi videofelvételen, melyet Manila egyik kikötőjében készítettek helyi idő szerint kedd délelőtt fél 9-kor, jól látható, ahogy a tájfunt kísérő rendkívüli erejű szél méteres hullámokat korbácsol.

Egy meglehetősen gyors mozgású trópusi vihar, a Nesat névre keresztelt tájfun közeleg a Fülöp-szigetek felé.A tájfun felhőzete műholdfelvételről A tájfun legerősebb része várhatóan kedden a kora reggeli órákban éri el az ország legnagyobb területű szigetét, a mintegy 48 millió lakosú Luzont. Mintegy 100.000 embert telepítettek ki; a fővárosban, Manilában bezárták az iskolákat, törölték az ország középső és keleti részére induló belföldi repülőjáratokat.

Az előrejelzések szerint a várhatóan 3-as erősségű trópusi ciklont kísérő hatalmas esőzések következtében a szigetország több olyan tartományában is áradásokra, földcsuszamlásokra kell felkészülni, ahol aktív rizstermesztés folyik. Robert Sawi helyi meteorológus azt is hozzátette, hogy a tájfun központi része körül a legerősebb széllökések a 200 km/h-t is elérhetik, melyek hatalmas hullámokat korbácsolhatnak, így a parti területeket könnyen elöntheti a víz. 

Hazafelé tartó kisiskolások hétfő délután a szakadó esőbenA parti őrség leállította a belföldi kompjáratokat, így autósok százai vesztegelnek a kikötőkben. Mindeközben riasztották a katonákat és a mentőalakulatokat, hogy helyezzék biztonságba az áradások és földcsuszamlások által veszélyeztetett régiók szállodáiban lévő vendégeket, turistákat. 

A Fülöp-szigeteki Meteorológiai Intézet elnöke közölte, hogy átlagosan 25 milliméternyi csapadék várható óránként, ami kevesebb, mint fele a 2009-es Ketsana tájfun idején lehullott csapadékmennyiségnek, melynek következtében a főváros több részét is elöntötte víz és emberek százai vesztették életüket. 

Forrás: Indivision, Toronto Sun, hirado.hu


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |