Lassan visszatér az igazi tavasz

| 2011. április 15. 12:04 | Frissítve:
Az elmúlt napok szeszélyes és kiszámíthatatlan időjárása után a hétvégétől ismét beköszönt a langyos tavaszi idő.

A hét elejétől egészen a mai napig megtapasztalhattuk, milyen is a hamisítatlan, szeszélyes április. A napsütés mellett volt részünk záporban, zivatarban, porviharban, viharos szélben; többfelé hullott jégeső, jégdara, de például a Nagy Hideg-hegy is kifehéredett átmenetileg a lepelnyi lehullott hónak köszönhetően. Szerencsére úgy tűnik, véget érnek egy időre az eseménydús napok, és ismét visszatér a nyugodtabb, langymeleg tavaszi idő

A hétvégén megnyugszik az időjárás: egy magas nyomású anticiklon kezd kiépülni térségünk felett, ez biztosítja a csendes, napsütéses, csapadékmentes időt az elkövetkezőkben. Szombattól tehát egyre több napsütésben bízhatunk, eleinte elvétve még lehet egy-egy futó zápor, aztán a jövő hét közepéig említést érdemlő csapadék sem várható. Napról napra emelkedik majd a nappali csúcshőmérséklet, olyannyira, hogy a jövő hét elejétől a legtöbb helyen délutánonként már 20°C fölé kúszik fel a hőmérő higanyszála, helyenként pedig a 25°C-ot is megközelítheti a legmagasabb érték. Reggelente kezdetben még hűvös lesz, itt-ott gyenge fagy is lehet, majd a hajnali lehűlés mértéke is csökken - de azért célszerű rétegesen öltözködni, a reggeli kabátot még nem hagyhatjuk otthon. 

A viharos szélnek is búcsút mondhatunk egy időre: szombaton még előfordulhatnak élénk, helyenként erős lökések, majd jelentősen csillapodiik a légmozgás, és az ország nagy részén gyengén szeles idő valószínű.

A legfrissebb számítások szerint szerdáig marad ez a meleg, napsütéses tavaszi idő, és majd csütörtökön érkezhetnek nedvesebb léghullámok a Kárpát-medence fölé, záporokat, esetleg zivatarokat hozva. 

Aki teheti, sétáljon sokat a szabadban, az elmúlt napok szeles időjárásának köszönhetően kitisztult a levegő, felfrissülhetünk egy-egy erdei kirándulás során, és frontok sem terhelik majd az érzékenyek, idősek szervezetét. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |