Éjjel akár zivatarok is lehetnek

| 2016. január 11. 13:02 | Frissítve:
Az éjszakai órákban délnyugaton és délen zivatarok is kialakulhatnak egy érkező hidegfrontnak köszönhetően.

A késő délutáni órákban egy hidegfront érkezett északnyugat felől, melynek köszönhetően egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Kezdetben az ország északi felén és nyugaton számíthatunk csapadékra, majd az éjszakai órákban kelet, délkelet felé halad ez a csapadékmező, mely ezekre a tájakra is meghozza az esőt, záporokat, valamint januárban kevésbé megszokott jelenség is kialakulhat az éjszakai órákban, ugyanis

délnyugaton, délen zivatarok is előfordulhatnak!

2009. karácsonyakor is kialakultak zivatarok az országban a téli időszakban. HeavenMan akkori fotója Szegedről. Köszönjük!

Ez a csapadékmező kedd reggelre elhagyja az országot, napközben pedig hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulhatnak, ugyanakkor elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor még kialakulhat, kezdetben erre a délnyugati, déli tájakon van esély, délután pedig északon lehet gyenge csapadékhullás.

A szél is feltámad

A front előtt egyre többfelé feltámadt a délies szél, viharos lökések továbbra is előfordulhatnak, majd a front mögött valamelyest veszít erejéből a légmozgás, de élénk, erős lökések helyenként továbbra is lehetnek. Kedden pedig az északi, északkeleti tájakon lehet élénk, erős a nyugati, délnyugati szél, egy-egy viharos lökés is előfordulhat a magasabb északi hegycsúcsainkon.

Pintér István fotója Keszthelyről, köszönjük!

Kedden még kora tavasz lesz

Kedd reggelre általában -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig 5 és 11 fok közé melegszik majd a levegő. Szerdán már többfelé előfordulhat fagy a hajnali órákban, valamint a nappali felmelegedés is mérséklődik egy-két fokkal, ugyanis szerdától hidegebb levegő szivárog térségünkbe, így visszatérhet a télies időjárás a hét második felére.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |