Marad a februári tavasz

| 2014. február 17. 9:52 | Frissítve:
Többfelé esősen indult a hét, az átmeneti kisebb lehűlés után szerdán azonban ismét mérhetünk 17-18 fokot.

Vasárnap az esti órákban egy hidegfront érte el északnyugat felől hazánkat, amely előtt a déli megyékben napközben még többfelé 16-20 fokig melegedett a levegő. A front felhőzetéből hétfő reggelig főként a nyugati megyékben hullott tekintélyesebb mennyiségű csapadék, de máshol is sok helyen fordult elő eső, zápor, sőt az Északi-középhegység magasabban fekvő csúcsain az átmenetileg fölénk áramló hidegebb levegő hatására havazott is.

Balra fent: Kékestetőn elhelyezett webkameránk képe hétfő reggel 9 órakor

Zsombok Imre felvétele a hétfő reggeli havazásról, mely szintén a Kékestetőn készült.

Estétől a csapadékzóna fokozatosan dél, délkelet felé távolodik, kedd reggelre északnyugat felől helyenként a felhőzet is felszakadozik, ugyanakkor a gyenge szélben többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd is kialakulhat, és hajnalra a déli, délkeleti tájakat leszámítva jó pár helyen ismét fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet.

A hét második és harmadik munkanapján is jórészt a felhőké lesz a főszerep, inkább csak rövid napos időszakokra készülhetünk, ráadásul szerdán az északi megyékben helyenként ismét előfordulhat kisebb eső, záporeső. A megélénkülő délkeleti, majd déli, délnyugati széllel azonban ismét melegebb légtömegek áramlanak fölénk, főként szerdán a déli megyékben ismét mérhetünk 15 fok fölötti értékeket.

Csütörtökre virradóra egy gyenge hidegfront hozhat többfelé kisebb esőt, záporokat, ezzel együtt a Dunántúlon többfelé megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet az északnyugatira forduló szél. Erős lehűléstől azonban nem kell tartanunk, a hét negyedik napján is kora tavasziasan enyhe időben lesz részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |